Google Home komt naar Europa, maar niet naar Nederland

Thomas Haenen
28 maart 2017, 13:37
2 min leestijd
Google Home komt naar Europa, maar niet naar Nederland

Google Home kopen in Europa wordt vanaf volgende maand een flink stuk makkelijker, want de speaker is vanaf april ook in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Ook Google Wifi krijgt een Europese release.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Europa

Google Home is vanaf 6 april verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, zo maakte Google zojuist bekend. De stemgestuurde speaker zal daar verkocht worden via verschillende elektronicaketens, waaronder Dixons en Argos. Ook via de Google Store en Amazon zul je Home kunnen bestellen. Home kost 129 pond, ruwweg gelijk aan de 129 dollar die je er in de Verenigde Staten voor betaalt. Google heeft nog niet gereageerd op onze vragen over een release van Home in Nederland.

Het is het tweede land waar Google Home gelanceerd wordt. In de Verenigde Staten is de speaker sinds eind vorig jaar verkrijgbaar. Hoewel Google plannen heeft om de speaker in meer landen uit te rollen, kan de spraakbesturing vooralsnog alleen in het Engels gebruikt worden. We verwachten dat Google de speaker niet naar andere landen brengt voordat andere talen ondersteund worden.

Google Home review

Overigens brengt de introductie van Google Home in het Verenigd Koninkrijk wél ondersteuning voor Brits Engels met zich mee. Ook worden er verschillende lokale diensten toegevoegd, en kan er straks gekozen worden uit verschillende Britse media voor het nieuwsoverzicht. Onder andere de BBC, The Sun, The Guardian en Sky News zijn toegevoegd, en je kunt zelfs live naar BBC Radio luisteren via Home.

Met de introductie van Google Home in Groot-Brittanië wordt het wel een stuk makkelijker om de speaker in huis te halen. Home werkt namelijk ook prima in Nederland. Daarvoor heb je wel een reisstekker nodig, en je moet Home koppelen aan een smartphone waarvan Android op Engels staat. Verder zijn nagenoeg alle functies hier gewoon beschikbaar. Lees onze Google Home review om te ontdekken wat je allemaal met de slimme assistent kan.

Ook Google Wifi wordt op 6 april naar Engeland gebracht, voor dezelfde adviesprijs van 129 pond. Dit zijn slimme routers die je gemakkelijk aan elkaar kunt koppelen. Met een setje kun je zo snel internet in je hele huis regelen.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu