De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Michel van 't Klaphek
12 januari 2020, 10:16
1 min leestijd
Google verwijdert gastmodus voor Home- en Nest-speakers

Google heeft de gastmodus voor alle Google Home- en Nest-speakers verwijderd. Via een Chromecast kunnen bezoekers nog wel makkelijk en snel media streamen.

Lees verder na de advertentie.

Gastmodus Google Home is verdwenen

Dat heeft Android Police ontdekt. De website schrijft dat de gastmodus voor alle Google Home– en Google Nest-speakers is verdwenen. Android Planet kan bevestigen dat we de functie inderdaad niet meer op onze Google Home Mini terugzien.

Google Nest Mini review

Voor Chromecasts is er niks aan de hand. Alle modellen en uitvoeringen beschikken volgens Android Police nog steeds over de gastmodus. Bij onze eigen (tweede generatie) Chromecast is dit inderdaad het geval: we zien de gastmodus ‘gewoon’ nog staan in de instellingen.

Waarom de functie ineens verdwenen is op Home- en Nest-speakers, is onduidelijk. Van een vergissing is waarschijnlijk geen sprake. Googles gastmodus-uitlegpagina voor de Google Nest is inmiddels namelijk ook offline. Met de Chromecast-pagina is niets aan de hand: die kan nog steeds worden bezocht. Het lijkt dus om een bewuste keuze van Google te gaan. De motieven van de zoekmachinegigant zijn onduidelijk.

Zelf controleren

Wil je zelf controleren of de gastmodus nog steeds beschikbaar is op je Google-apparaat? Open hiervoor de Home-app, tik in het overzichtsscherm op het apparaat dat je wil controleren en druk op het tandwiel-icoon rechtsboven. Hier zie je de optie om de gastmodus in te schakelen.

De gastmodus is ideaal voor wanneer je mensen over de vloer hebt tijdens een feestje. Dankzij deze functie kunnen anderen foto’s, muziek en video’s naar je Google-apparaten streamen, zonder in te loggen op jouw wifi-netwerk. Je hoeft de gasten alleen een viercijferige pincode te geven en klaar ben je.

Meer over de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu