Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google onthult huiskamer-assistent Google Home en spraakassistent Assistant

Lars Paymans
18 mei 2016, 19:22
2 min leestijd
Google onthult huiskamer-assistent Google Home en spraakassistent Assistant

Google heeft tijdens Google I/O de Google Assistant onthuld, een slimme spraakassistent die volledig met spraak te bedienen is. De assistent bevindt zich op je smartphone en kan op allerlei vragen antwoord geven en ook de bijbehorende diensten openen.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent en Google Home onthuld

Google CEO Sundar Pichai opende de keynote met de Google Assistant. Deze assistent reageert op je stem, maar doet meer dan een simpel antwoord geven. Door te reageren op een zoekresultaat kun je vervolgvragen stellen, zodat je echt het gesprek aan kan gaan met Google. Een kaartje voor de bioscoop bestellen begint met een simpele zoekterm, maar kan verder uitgebreid worden om zo reviews van films te bekijken, extra kaartjes bij te bestellen en zelfs het filmaanbod te zien dat geschikt is voor kinderen.

Google Home

Google Assistant moet via verschillende apparaten werken, waaronder je smartphone en tablet. Om dit verder uit te breiden introduceert Google Google Home. Een slimme speaker voor in huis die een vaste plek in je huiskamer krijgt. Google Home kun je op afstand activeren met je stem en doet zijn voordeel met tien jaar aan onderzoek op het gebied van spraakherkenning.

Google Home kan ook muziek streamen en afspelen vanaf je Android of iOS-toestel. Daarnaast kun je met alleen je stem alles aan Google vragen wat je normaal gesproken zou typen. Omdat de zoekfunctie ingebouwd is, kun je vragen stellen die voor ‘andere spraakassistenten’ te complex zouden zijn. Handig voor tijdens het koken om meer over een ingrediënt te weten te komen bijvoorbeeld. Daarnaast gaat Google Home ook verschillende populaire apps ondersteunen, waaronder WhatsApp, Spotify en Uber.

Je activeert Google Home met je stem met ‘Ok Google’ gevolgd door je vraag. Google benadrukt dat het hier nog om een vroege preview gaat, maar in de nabije toekomst krijgen we hier ongetwijfeld meer over te horen. Gaandeweg leert Google Home steeds meer over je, zodat het apparaat zich uiteindelijk aanpast aan jouw schema en behoeftes. Google Home moet later dit jaar verschijnen, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu