De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit is de Google Home Hub: Googles eerste slimme scherm’

Michel van 't Klaphek
18 september 2018, 20:14
2 min leestijd
‘Dit is de Google Home Hub: Googles eerste slimme scherm’

Google is bezig met een eigen slimme scherm en gaat de concurrentie met onder meer Lenovo aan. De Google Home Hub heeft een 7 inch-scherm, speakers en werkt samen met de Google Assistent.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Home Hub uitgelekt op renders’

We zagen het al aankomen, maar nu zijn ook de eerste persrenders gelekt. Google is bezig met een eigen smart display, of een slim scherm in het Nederlands, en noemt het de Home Hub. Het apparaat heeft een 7 inch-lcd-scherm en kun je het best zien als een tablet met speaker aan de achterkant.

Hiermee kan het scherm je nuttige informatie vertellen, zoals het aantal huidige files. Uiteraard werkt het slimme scherm samen met de Google Assistent, waardoor je bijvoorbeeld vragen kunt stellen, routes opzoeken en het weer checken. Ook kun je het scherm gebruiken voor het kijken van YouTube-filmpjes of Netflix-series. Daarnaast is het leuk om ‘m als fotolijstje voor je Google Foto’s te gebruiken.

Google-Home-Hub-gelekt

De afbeeldingen, die via de website MySmartPrice uitlekten, laten zien dat de Home Hub qua design bij andere Google-producten aansluit. Het slimme scherm heeft vooral grijsachtige kleuren, maar er komt ook een donkere versie uit.

Home Hub: Google Home met touchscreen

Daarnaast is de website op de hoogte van de eerste specificaties, waaruit we kunnen opmaken dat de Home Hub eigenlijk een Google Home met touchscreen is. Opvallend genoeg zien we geen camera zitten, waardoor het onwaarschijnlijk is dat je met het slimme scherm kunt bellen.

Verder weegt de Google Home Hub 480 gram, maakt hij internetverbinding via wifi en kun je hem vanaf je Android-apparaat besturen via bluetooth. Aangezien het hier om gelekte foto’s gaat, is het verstandig om de informatie met een korreltje zout te nemen. Zodra er meer bekend wordt lees je dat uiteraard als eerst bij ons.

Op de hoogte blijven van de Google Home Hub? Download dan onze app voor je Android-smartphone of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over Google

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu