De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Renders tonen Pixel Stand-oplader en Google Home Hub’

Rens Blom
27 september 2018, 10:25
2 min leestijd
‘Renders tonen Pixel Stand-oplader en Google Home Hub’

Op 9 oktober presenteert Google naast de Pixel 3 en Pixel 3 XL ook een bijbehorende draadloze oplader, de Pixel Stand. We rekenen ook op de Google Home Hub, een slim beeldscherm met de Google Assistent. Nieuwe Google Home Hub-renders tonen het apparaat in het grijs, en er zijn plaatjes verschenen van de Pixel Stand.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Google Home Hub renders

De eerste afbeeldingen van Googles Home Hub verschenen een week geleden. Ze tonen het slimme beeldscherm in het lichtgrijs, al werd er vermeld dat er ook een donkergrijze versie uitkomt. Nieuwe plaatjes van Android Headlines laten zien hoe die variant eruit komt te zien. De donkergrijze kleur is vermoedelijk hetzelfde als op de Home Mini en Home Max, slimme speakers die al even te koop zijn.

De Google Home Hub is in feite een Home-speaker met een 7 inch-lcd-scherm dat relevante informatie toont. Op onderstaande persrender laat het scherm de weersvoorspelling, files naar het werk en wekker zien. Je bedient de Home Hub via het display of je stem, door te praten tegen de ingebouwde Google Assistent. Zo kun je ook foto’s en video’s van YouTube en Netflix op het slimme scherm bekijken.

De speaker van de Google Home Hub zit achterop, met daaronder de oplaadkabel. Aan de bovenkant is een schuifknop geplaatst, waarmee je de microfoons van het apparaat tijdelijk uitschakelt. Eerdere geruchten claimen dat de Home Hub 480 gram weegt en beschikt over wifi en bluetooth.

Een frontcamera lijkt te ontbreken, dus videobellen is niet mogelijk. Het slimme beeldscherm zou in de VS 149 dollar gaan kosten. Dat is slechts 20 dollar meer dan de Google Home – die geen display heeft.

Pixel Stand laadt je smartphone staand op

Omdat de Pixel 3 en Pixel 3 XL draadloos opladen ondersteunen, brengt Google straks ook zijn eigen draadloze oplader uit. Die gaat de Pixel Stand heten, zo verklapten geruchten laatst al. De afgelopen tijd zijn er meer plaatjes en details van de oplader naar buiten gekomen, en nu is een officiële persrender gelekt.

Onderstaande afbeelding toont de witte Pixel Stand, die stroom krijgt via een usb-c-kabel een input heeft van 9V/2A. Daarmee wordt het waarschijnlijk mogelijk om de telefoons snel draadloos op te laden.

In tegenstelling tot de meeste draadloze laders, is de Pixel Stand ontworpen om je telefoon rechtop op te laden. je hoeft je toestel dus niet neer te leggen, maar zet hem rechtop tegen de lader. Zo kun je ‘m makkelijker gebruiken tijdens het laden.

Google-evenement op 9 oktober

Google heeft internationale media onlangs uitgenodigd voor Pixel 3-evenementen, die tegelijkertijd plaatsvinden in New York, Londen en Parijs. Op dit evenement kondigt Google naar verwachting een hele sloot nieuwe producten aan.

Naast de Pixel 3 en Pixel 3 XL verwachten we dus ook de Pixel Stand, Home Hub en één of meer nieuwe Pixelbook-laptops met Chrome OS. Of (een deel van) de apparaten in Nederland verschijnt, is nog onduidelijk.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu