Zo voorkomt Google straks dat je Home andere mensen wakker maakt

Wouter Nijsen
24 juli 2019, 11:03
1 min leestijd
Zo voorkomt Google straks dat je Home andere mensen wakker maakt

Google voert een fijne verbetering door voor Google Home-gebruikers. Als je voortaan ‘s avonds je lampen wil uitzetten, praat de slimme speaker niet meer (iets te) hard terug, maar hoor je een subtiel geluidje om je opdracht te bevestigen. Hierdoor maak je anderen minder snel wakker.

Nieuwe feature voor Google Home

Als je vlak voor het slapen gaan de lichten uit wil zetten via je Google Home, dan bevestigt de slimme speaker dit door terug te praten. Handig, maar niet zo fijn als je bijna in slaap valt en dan wordt gewekt door de iets te hard pratende Google Assistent.

Daar komt verandering in, want als je straks vraagt om de lichten uit te doen, hoor je alleen een subtiel geluidje. Daarmee wordt je stemcommando bevestigd en is de kans minder groot dat anderen (en jij) wakker worden van het geluid van de Home.

Google Home Nest Hub aanbieding

Je hoort het geluidje niet alleen als je via je Home de lichten aan of uit zet, maar ook bij andere commando’s die met je slimme lampen te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de helderheid van je lampen. Verder werkt het ook met slimme stekkers en schakelaars die aan lampen hebt gekoppeld in de Google Home-app.

Google rolt de feature langzaam uit naar alle gebruikers. De functie zou al voor een klein groepje mensen beschikbaar zijn en werkt met de Google Home, Home Mini en Nest Hub.

Ook interessant: de review van de Lenovo Smart Clock, een compacte wekker met Google Assistent-ondersteuning

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu