Zo gaat Google de concurrentie met Apple’s HomePod aan

Thomas Haenen
28 september 2017, 11:55
2 min leestijd
Zo gaat Google de concurrentie met Apple’s HomePod aan

Google werkt aan een luxueuzere versie van zijn stemgestuurde speaker. Deze Google Home Max moet een alternatief voor de Apple HomePod bieden.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Max geruchten opgedoken

De markt voor stemgestuurde speakers wordt steeds groter. Na de Amazon Echo en Google Home doet vanaf dit najaar ook Apple een duit in het zakje, met de HomePod. Waar Amazon en Google hun speakers betaalbaar houden, met prijzen in de buurt van de 100 dollar, gaat Apple fors meer vragen. De HomePod is in december in de Verenigde Staten verkrijgbaar met een adviesprijs van 349 dollar. Google overweegt nu een soortgelijk ‘premium’ model af te leveren, zo bericht 9to5Google.

Apple’s HomePod is uitgerust met hoogwaardige speakers, en moet daarmee de concurrentie aangaan met prijzige Sonos- en Bang & Olufsen-speakers die voor 300 euro of meer verkocht worden. De Echo en Home zijn daarentegen vooral gericht op stemherkenning. Het geluid dat ze produceren is goed, maar niet geweldig.

Apple iOS 11 versus Android

Home Max: beter geluid, hogere prijs

De Google Home Max, zoals het apparaat intern genoemd wordt, moet ook dergelijke hoogwaardige speakers bieden. Zo krijgt de Max stereogeluid en een luxer design dan de gewone plastic Google Home. De adviesprijs van het apparaat is nog onbekend.

Qua functionaliteit is de Max naar verwachting identiek aan de gewone Google Home. Dat betekent dat je door ‘OK Google’ te roepen vragen kunt stellen en opdrachten kunt geven. Je kunt ook casten naar de speaker, om bijvoorbeeld naar Spotify, Google Play Music of je podcast-app te luisteren.

Het is nog onduidelijk hoe vergevorderd de ontwikkeling van deze Google Home Max is. Gespeculeerd wordt de Max al op 4 oktober onthuld wordt. Die dag vindt er een ‘Made by Google’-evenement plaats waar het bedrijf verschillende nieuwe hardwareproducten presenteert. Bovendien zou Google dan op tijd zijn om te concurreren met de HomePod, die in december verschijnt.

Google presenteerde diezelfde dag zeer waarschijnlijk ook al een Google Home Mini. Deze kleinere versie van de stemgestuurde speaker kost slechts 50 tot 100 dollar. Van de geluidskwaliteit moet je dan ook niet veel verwachten. De Mini is vooral ontwikkeld om andere apparaten in je huis met je stem aan te sturen.

Of en wanneer al deze apparaten in Nederland verschijnen is nog onduidelijk. Een Nederlandse Google Assistant is wel in de maak, maar lanceert waarschijnlijk pas volgend jaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu