De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google Home met scherm voor Assistent op komst’

Erwin Vogelaar
17 augustus 2018, 9:03
2 min leestijd
‘Google Home met scherm voor Assistent op komst’

De Google Assistent komt naar steeds meer apparaten, met slimme schermen als nieuwste categorie. Google lijkt nu een eigen Google Home met scherm te maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Home met scherm in de maak?

De Google Assistent komt naar slimme schermen. Sterker nog: het eerste scherm van Lenovo en Google is al verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Tijdens technologiebeurs CES zijn er nog veel meer slimme schermen aangekondigd. Nu lijkt Google zelf ook een speaker met een scherm op de markt te willen zetten.

Dit gerucht komt van Nikkei. Het bericht stelt dat Google met een eigen “slimme speaker met een scherm” komt. Volgens Nikkei heeft Google een “agressief plan”. Het bedrijf wil namelijk in de eerste lading maar liefst drie miljoen van deze speakers met schermen verschepen.

Het klink waarschijnlijk dat dit de volgende versie van de Google Home wordt. Google heeft nu de Google Home Mini, Google Home en Google Home Max. Een Google Home Screen lijkt een logische volgende stap. Toch klinken er ook geruchten over namen zoals Pixel Slate en Google Screen. Als het scherm een accu krijgt en dus ook buiten te gebruiken is, kiest Google er mogelijk voor om Home niet in de naam te gebruiken.

De mogelijkheden

Een slim scherm maakt de Google Assistent visueel, nog meer dan op een smartphonescherm. Vraag je naar je dag, dan zet de Google Assistent je afspraken op het grote scherm. Er kunnen recepten op getoond worden tijdens het koken, of je speelt YouTube-video’s af. Het scherm is ook te gebruiken als fotolijstje voor je Google Foto’s.

Onderstaande video geeft een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt met de Google Assistent op een scherm. Pas wel op, want er wordt heel vaak ‘Hey Google’ in deze video gezegd.

Google Assistent in het Nederlands

Sindskort spreekt de Google Assistent ook Nederlands, maar nog niet op Google Home. Die ondersteuning rolt later pas uit. Toch kun je op je smartphone ook al een hoop met deze spraakassistent. In onze Google Assistent-uitleg geven we antwoord op de tien meestgestelde vragen. En wist je al dat de Google Assistent best grappig is?

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu