De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Home Mini krijgt aanraakbesturing deels terug

Erwin Vogelaar
9 december 2017, 9:49
2 min leestijd
Google Home Mini krijgt aanraakbesturing deels terug

De aanraakbesturing van de Google Home Mini keert deels terug met een update. Vlak voor de release werd de functie verwijderd vanwege een privacyprobleem.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Mini-aanraakbesturing keert terug

Vlak voor de release van slimme speaker Google Home Mini, werd er een probleem ontdekt. De aanraakbesturing was te gevoelig met een groot privacyprobleem tot gevolg. Nu keert deze besturing toch weer deels terug.

Het idee was dat je de Google Home Mini op twee manieren kon activeren. Of via je stem door ‘Hey, Google’ of ‘OK, Google’ te zeggen, of door de de bovenkant van de kleine speaker ingedrukt te houden om vervolgens een opdracht in te spreken. Tevens was er een mogelijkheid om met korte tikjes muziek te pauzeren, een alarm te snoozen of telefoongesprekken te stoppen.

google home mini-aanraakbesturing

Alle aanraakbesturing werd met een update uitgeschakeld. Enkele exemplaren van de Home Mini hadden namelijk zo’n gevoelige aanraaksensor, dat het apparaatje constant meeluisterde en deze audio naar Google stuurde. Dat is niet de bedoeling. Dit probleem werd ontdekt bij reviewers en de update rolde uit voordat het apparaat voor consumenten verkrijgbaar was.

Lees ook: Google Home in huis toont de kracht van spraakassistenten

De aanraakbesturing keert nu weer deels terug. Met firmware-update 1.29 kun je de zijkant kort ingedrukt houden om weer onder andere muziek te pauzeren en alarmen te snoozen. Door op de zijkanten te tikken was het al mogelijk om de volume lager of hoger te zetten. Opdrachten geven kan nog wel alleen met je stem.

Kun je niet wachten op deze update? Dan kijk je binnen de Google Home-app bij de instellingen van de Google Home Mini en schrijf je jezelf in voor het previewprogramma. Zie je deze optie niet? Dan kan het helpen om je Google Home opnieuw op te starten.

Google Home Mini in Nederland

De Google Home Mini is nog niet in Nederland verkrijgbaar, omdat Google Assistant nog geen Nederlands spreekt. Het apparaatje is wel over de grens te halen. Lees meer over hoe je de Google Home Mini koopt en gebruikt.

Het laatste nieuws over Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu