Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google verwijdert aanraakvlak Home Mini na automatisch afluisteren

Thomas Haenen
12 oktober 2017, 10:41
2 min leestijd
Google verwijdert aanraakvlak Home Mini na automatisch afluisteren

De allereerste exemplaren van de Google Home Mini bleken constant mee te luisteren met gebruikers. Daar heeft het bedrijf een opmerkelijke oplossing voor bedacht.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Mini afluisteren uitgeschakeld

Bij de aankondiging van de Google Home Mini toonde de zoekgigant twee manieren om de stemgestuurde speaker te activeren. Met je stem (door ‘OK Google’ te zeggen), maar ook door de bovenkant van het apparaatje aan te raken. Al snel bleek echter dat de tweede aanpak voor problemen zorgde, omdat daardoor bij sommige exemplaren continu werd meegeluisterd.

Hoewel de speaker officieel pas volgende week verschijnt, mocht een selecte groep gebruikers het apparaat al iets eerder uitproberen. Bij sommige gebruikers bleek de bovenkant van het apparaat continu geactiveerd te worden, waardoor de Home Mini automatisch altijd meeluisterde.

Al snel liet Google weten dat het om een bug ging, en dat het zeker niet de bedoeling is dat het apparaat continu meeluistert. “We nemen productkwaliteit en de privacy van onze gebruikers zeer serieus,” aldus het bedrijf. “Hoewel we slechts een paar meldingen hebben ontvangen van dit probleem, willen we dat mensen hun Google Home Mini zonder zorgen kunnen gebruiken.”

Daarom heeft Google besloten het aanraakvlak van de Home Mini permanent te deactiveren. Het is een rigoureuze oplossing, maar een andere oplossing zat er volgens het bedrijf niet in. Dat betekent dat je de speaker alleen kunt activeren en ondervragen door ‘OK Google’ te zeggen. De volumeknop op de zijkant blijft wel werken.

Release van de Google Home Mini

De Google Home Mini is vanaf 19 oktober verkrijgbaar in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Het apparaat biedt dezelfde functionaliteit als de gewone Home, maar dan in een kleiner formaat. Home Mini kost 49 dollar, of 59 euro. Omdat de Nederlandse Google Assistant waarschijnlijk pas volgend jaar beschikbaar is, moeten we hier ook nog even op de Home wachten.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu