Google Home laat je Netflix-programma’s starten met je stem

Rick van der Veer
12 december 2016, 13:35
1 min leestijd
Google Home laat je Netflix-programma’s starten met je stem

Google heeft ondersteuning voor Netflix en Google Foto’s uitgerold voor zijn slimme luidspreker. Met de update kan Google Home zowel content van Netflix als Google Foto’s naar een Chromecast streamen.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Netflix

Google Home kan met de nieuwste update overweg met zowel Netflix als Google Foto’s. Je kunt de Google Assistent nu vragen om een bepaalde serie of film naar een Chromecast op hetzelfde netwerk te casten, of om je afbeeldingen uit Google Foto’s op het grote scherm te weergeven. Via de Google Assistent-instellingen in de Google Home-app kun je je Netflix-account instellen en Google Foto’s aan- of uitzetten.

Volgens AndroidPolice werken de diensten nog niet voor alle gebruikers. De optie is voor iedereen zichtbaar, maar sommige gebruikers krijgen een foutmelding als zij hun Netflix-account proberen te koppelen. Anderen lukt het wel om Netflix te laten casten door Home. Om gebruik te kunnen maken van de integraties heb je uiteraard wel een Chromecast of een ander Google Cast-apparaat nodig.

De functie wordt waarschijnlijk binnenkort aangekondigd door Google. Het gebeurt namelijk vaker dat kleine nieuwe features eerder al ingeschakeld worden voor sommige gebruikers, doordat de uitrol geleidelijk aan plaatsvindt.

Google Home in Nederland

Voorlopig is de Google Home nog niet in Nederland te koop. Google brengt de Home naar verwachting volgend jaar naar Nederland, al weten we niet precies wanneer. In ons Google Home in Nederland-overzicht vind je alles over hoe je de speaker nu al naar Nederland haalt en ‘m hier kunt gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu