Dit zijn de nieuwe Google Home- en Assistent-functies van de NOS

Wouter Nijsen
6 november 2018, 13:19
2 min leestijd
Dit zijn de nieuwe Google Home- en Assistent-functies van de NOS

De NOS heeft twee handige diensten toegevoegd voor de Google Home. Het is nu mogelijk om de slimme speaker te vragen naar de wekdienst van de NOS, of een kort overzicht van het nieuws van de dag. Lees hier hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google Home NOS-functies

google home nos

Sinds de release van de Nederlandse Google Assistent ishet al mogelijk om het laatste radionieuwsbulletin op te vragen van de NOS. Daar komen nu twee functies bij: een wekdienst die je rond 07:00 uur ‘s ochtends via de Google Home kunt beluisteren, of om 18:00 uur een overzicht met het nieuws van de dag. Bij dat laatste worden dagelijks drie langere nieuwsverhalen geselecteerd en voorgelezen.

Dit werkt als gezegd op de Google Home en Home Mini, die sinds kort officieel in Nederland worden verkocht. Je vraagt de speaker naar het hulpje van de NOS met het stemcommando ‘Praat met de NOS’. Vervolgens kun je vragen naar de wekdienst, of je zegt ‘Geef me de NOS-selectie’ om het nieuws van de dag te horen. Dit kan ook op de Google Assistent op je smartphone. Druk simpelweg op de homeknop, wacht eventjes totdat de Assistent in beeld verschijnt en vraag vervolgens naar de NOS.

Google Home (Mini) in Nederland

Sinds 24 oktober 2018 is zijn de slimmers speakers van Google in Nederland verkrijgbaar, onder meer bij Coolblue, Bol.com en MediaMarkt. Voor de Google Home betaal je 149 euro, de kleinere Home Mini kost 59 euro. De apparaatjes zijn ook in het Nederlands te gebruiken en werken in principe hetzelfde als de Assistent op je Android-telefoon.

Android Planet heeft de Nederlandse Assistent op de Google Home uitgebreid getest, maar liep nog tegen veel kinderziektes aan. Inmiddels heeft Google ook de Home Hub uitgebracht, een slimme speaker met een scherm. Hoewel de Home Hub (nog) niet in Nederland wordt verkocht, kun je ‘m wel importeren. Houd er dan wel rekening mee dat je er vooralsnog alleen Engels tegen kunt praten. Check ook onze preview van de Google Home Hub.

Videoreview van de Google Home

Meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu