Handig: check filmtijden en kijkwijzer bij Pathé nu op je Google Home

Thomas Haenen
8 februari 2019, 16:55
2 min leestijd
Handig: check filmtijden en kijkwijzer bij Pathé nu op je Google Home

Weten wanneer Captain Marvel draait, of hoe vaak je vandaag nog naar de LEGO Movie 2 kunt? Vanaf nu kun je met de Google Home en Google Assistent ook filmtijden bij Pathé opvragen.

Zo werkt de Google Home Pathé-assistent

Filmliefhebbers hoeven vanaf nu niet meer de Pathé-app te openen om te zien wanneer de volgende film draait. De bioscoopketen introduceert zijn eigen ‘Actions on Google’, met verschillende vragen die je aan de Google Assistent kunt stellen. Door “OK Google, praat met Pathé” te zeggen tegen je smartphone, Google Home of ander apparaat met de Assistent, kun je praten met Charly de Haan, de mascotte van Pathé.

Charly kan je vervolgens helpen met allerlei filmgerelateerde zaken. Vraag bijvoorbeeld “Welke films draaien er nu?” om te horen over de films die vandaag spelen bij de Pathé in de buurt. Vervolgens kan Charly je ook vertellen over hoe laat specifieke films draaien en waar de films over gaan.

Google Home Pathe-assistent

Pathé heeft zijn assistent tevens uitgerust met informatie over de kijkwijzer. Vraag je “Is Captain Marvel geschikt voor kinderen?”, dan krijg je te horen hoe die film geclassificeerd is door de kijkwijzer. Uitgepraat? Zeg dan “Stop” om weer terug te gaan naar de ‘gewone’ Google Assistent.

Google Assistent in Nederland

Sinds de zomer van 2018 is de Google Assistent in het Nederlands beschikbaar. Hij staat inmiddels standaard op vrijwel alle Android-smartphones en -tablets. De Assistent kan je over het weer vertellen, het laatste nieuws of andere vragen die je hebt. Eind vorig jaar verschenen daarnaast de Google Home en Home Mini in Nederland. Deze stemgestuurde speakers voor in je huiskamer maken het nog makkelijker om op elk moment vragen te stellen.

“Nog niet zo heel lang geleden was een stemgestuurde assistent niet meer dan een gimmick. Een waardevolle toevoeging aan je dagelijkse ritme waren ze echter zelden,” zo schreven we in onze Google Home review. “Home is dat wel, door enkele slimme toevoegingen van Google. Van dagsamenvattingen tot Google Cast-ondersteuning tot integratie met allerlei andere diensten, Home maakt zich al gauw onmisbaar. Een stemgestuurde assistent is daarmee een welkome toevoeging aan elke huiskamer.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu