De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent-update laat je wakker worden met Philips Hue-lampen

Thomas Haenen
18 april 2019, 16:49
2 min leestijd
Google Assistent-update laat je wakker worden met Philips Hue-lampen

Wakker schrikken van je alarm is niet meer nodig, met de nieuwe Gentle Sleep & Wake-functie van Google Assistent en Philips Hue. Daarmee wordt je geleidelijk wakker met licht.

Lees verder na de advertentie.

Met Google Home en Philips Hue wakker worden

Een losse wake-up light kopen is niet meer nodig, dankzij de nieuwste Google Assistent-update. In een handjevol landen kun je nu de stemgestuurde assistent gebruiken om wakker te worden met de Philips Hue-lampen in je huis. Stel het lichtalarm in, en de Philips Hue-lampen worden over een periode van dertig minuten steeds lichter, om de zonsopkomst te simuleren.

De nieuwe functie heet ‘Gentle Sleep & Wake’, en kan ook gebruikt worden om in slaap te vallen. Het licht wordt dan gedurende een periode van dertig minuten geleidelijk gedimd. Zeg “OK Google, wake up my lights in the bedroom at 6:30AM” om de lichten vanaf half 7 aan te laten gaan. Met “OK Google, sleep my lights” zullen ze geleidelijk dimmen.

Google Home Philips Hue wakker worden

Helaas werkt de ‘Gentle Sleep & Wake’-functie vooralsnog alleen in het Engels. Je taal aanpassen heeft geen zin, want alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Singapore en India is de functie voorlopig beschikbaar. Google heeft geen plannen voor een uitrol in andere talen en landen gedeeld; hopelijk vindt deze functie binnen enkele maanden ook zijn weg naar Nederland.

Om de functie straks te gebruiken, moet je natuurlijk wel enkele Philips Hue-lampen koppelen aan je Google Assistent. Dat gaat gelukkig vrij makkelijk. Bovendien kun je daarna op elk moment de lampen aan- en uitzetten of de intensiteit aanpassen door tegen de Assistent te praten.

Gezond met de Google Assistent

Het zoekbedrijf deelde gelijk wat andere handige hulp die de Google Assistent je kan bieden voor een ontspannen, gezond leven. Zo kun je “Hey Google, laat me wat workout video’s zien” om fitnessvideo’s op je smartphone of tv te bekijken. Met “Hey Google, ik wil mediteren” start je een korte meditatie-oefening, om even te relaxen na een lange werkdag.

Google Assistent is inmiddels beschikbaar op een groot aantal apparaten. Bovenstaande commando’s kun je dus niet alleen roepen tegen je Google Home of Home Mini. Ook de Google Assistent op je smartphone of tablet ondersteunt het, of je nou een gloednieuwe Samsung S10 of goedkopere Huawei P Smart hebt. Met Android Auto kun je tegenwoordig zelfs onderweg nog tegen de Google Assistent praten.

Lees meer over de Google Assistent

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu