Google Home voorzien van eerste reclameboodschap

De stemgestuurde assistent voor je huiskamer is voor het eerst voorzien van een reclame. Google Home probeert je subtiel op Disney’s nieuwe film te wijzen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Home reclame

Vraag je de stemgestuurde speaker van Google naar een dagoverzicht, dan krijg je nu ongevraagd ook reclame te horen, zo ontdekten gebruikers van Reddit. Door ‘Good morning’ tegen Google Home te zeggen krijg je doorgaans een overzicht van het weer, je afspraken en het laatste nieuws te horen. Nu heeft Google daar ook een reclame in gesmokkeld.

Na de overige informatie uit je dagoverzicht, praat de ingebouwde assistent nog even door. “Wist je dat Disney’s nieuwe film Beauty and the Beast vanaf vandaag in de bioscoop draait,” zegt Google Home in het Engels. “In deze versie van het verhaal is Belle de uitvinder in plaats van Maurice. Dat klinkt een stuk logischer voor mij. Om meer te weten te komen, vraag me naar Belle.” Een vraag levert meer informatie over de film en speeltijden in de buurt op. Inmiddels lijkt de de quote alweer uit het dagoverzicht verwijderd te zijn.

In een reactie aan The Verge laat Google weten dat het om een experiment gaat. “Dit was niet bedoeld als reclame. Het is onderdeel van het dagoverzicht, waar we soms relevante content voor die dag delen,” aldus het bedrijf. “We blijven experimenteren met nieuwe manieren om unieke content beschikbaar te maken voor onze gebruikers, maar in dit geval hadden we beter ons best kunnen doen.”

Hoewel Google nog altijd het overgrote deel van zijn inkomsten uit reclame haalt, lijkt het Home-bericht van vandaag niet door Disney gesponsord te zijn. Vooralsnog zijn er geen plannen om ‘echte’ reclame toe te voegen.

Google Home in Nederland

De stemgestuurde Google Home-speaker is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Besluit je het apparaat te importeren, dan kan hij hier echter ook gebruikt worden. Lees onze Google Home review voor een overzicht van de vele functies.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.