De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Officieel: Google Home vanaf 24 oktober in Nederland te koop

Thomas Haenen
9 oktober 2018, 7:13
2 min leestijd
Breaking
Officieel: Google Home vanaf 24 oktober in Nederland te koop

De kogel is door de kerk: Google Home komt naar Nederland. De stemgestuurde speakers zijn hier nog voor het einde van de maand verkrijgbaar.

Google Home release in Nederland bevestigd

Zowel de Google Home als Home Mini zijn vanaf 24 oktober in Nederland te koop. Ze zijn nu al beschikbaar als pre-order. In de voorverkoop betaal je 149 voor een losse Google Home, en 59 euro voor een Home Mini. De speakers zijn straks onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en de online Google Store.

google home release

Voor iedereen die al eerder een Google Home of Home Mini geïmporteerd heeft uit de Verenigde Staten, Duitsland of Engeland is er ook goed nieuws. Die apparaten zullen vanaf 24 oktober ook Nederlands spreken. Nu is alleen de Engelse taaloptie hier beschikbaar voor Home-speakers, maar later deze maand wordt ook voor bestaande apparaten een Nederlandse optie uitgerold.

Via onze prijsvergelijker vind je verschillende webwinkels die de speakers verkopen. In sommige gevallen is deze geïmporteerd uit Duitsland en daardoor al direct leverbaar. Vervolgens kun je er vanaf 24 oktober Nederlands tegen praten. Een losse Google Home kost 149 euro, maar je kunt ook voor de goedkopere Home Mini gaan.

Dit kun je met Google Home

Met Google Home haal je de Google Assistent in huis. De stemgestuurde speaker kan alles wat de Assistent op je smartphone kan, zoals vragen beantwoorden of slimme apparaten in je huis bedienen. Wanneer je ‘Hey Google’ zegt, luistert de Assistent mee en kun je direct een opdracht doorgeven. Gebruik hem bijvoorbeeld om een Netflix-serie te starten op je Chromecast of om naar de laatste hits op Spotify te luisteren.

Qua functionaliteit is de Home Mini nagenoeg identiek aan zijn grote broer. De geluidskwaliteit is echter een stuk minder. “De kwaliteit van het geluid is niet goed genoeg om de Google Home Mini daadwerkelijk als hoofdspeaker te gebruiken. Wil je een Google Home echt gebruiken als speaker voor muziek en podcasts, dan is het aan te raden om voor een grotere (maar ook duurdere) versie te gaan,” zo schreef Erwin in onze Google Home Mini review.

Omdat deze compacte variant echter een stuk goedkoper is, hoopt Google dat je hem in elke ruimte in huis praat zodat je altijd met de Assistent kunt praten. De Mini verschijnt hier in drie kleuren: wit, zwart en koraal. Die laatste, roze versie wordt alleen via Googles eigen webwinkel verkocht.

Geen Google Home Max

De Google Home Max, een duurdere variant die beter geluid biedt, is voorlopig niet in Nederland verkrijgbaar. Deze wordt sinds vorig jaar verkocht in de Verenigde Staten en een beperkt aantal andere landen. Met een adviesprijs van omgerekend meer dan 400 euro is de Home Max echter aardig prijzig.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home Mini
Google Home Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu