‘Google Home vanaf 24 oktober in Nederland’

Michel van 't Klaphek
5 oktober 2018, 20:43
2 min leestijd
‘Google Home vanaf 24 oktober in Nederland’

Op 24 oktober is het zo ver: dan ligt de Google Home in de winkels. Je kunt de slimme speaker vanaf 9 oktober alvast vooruitbestellen.

‘Google Home release Nederland op 24 oktober’

Dat zegt Tweakers op basis van e-mails die Google heeft verzonden naar zijn partners. De website heeft de briefwisseling ingezien en zegt dat de zoekmachinegigant het nieuws op 9 oktober wereldkundig maakt. Het bedrijf kondigt op diezelfde datum ook de Pixel 3 en Pixel 3 XL aan.

Daarnaast krijgen we vermoedelijk een nieuw slim scherm te zien, de vermeende Home Hub, een nieuwe Chromecast en de Pixelbook 2. Het is nog onbekend of al deze apparaten ook in Nederland uitkomen. Google heeft er immers een handje van om producten niet officieel in Nederland uit te brengen, waardoor je ze via grijze import in huis moet halen.

google home google home mini

De Google Home is geen nieuw apparaat maar al langer verkrijgbaar in het buitenland, waaronder Duitsland. Het is nog onduidelijk hoe duur de Google Home in Nederland gaat worden.

Dit kun je met de Google Home

Met de Google Home creëer je in een handomdraai een ‘slimme’ woonkamer. De kleine speaker luistert naar het ‘Ok, Google’-commando, waarna je van alles kunt vragen. Hij vertelt je bijvoorbeeld het laatste nieuws, vluchtwijzigingen doorgeven of je lampen aanzetten.

Daarnaast kan de speaker je laten weten dat er files op de weg zijn  of als je een nieuw bericht hebt ontvangen. Uiteraard werkt hij ook samen met de Chromecast, waardoor je via de speaker direct films en series kunt afspelen. Tijdens het afwassen even een Spotify-afspeellijst aanzetten of Netflix-docu uitkiezen is dan ook zo geregeld.

Bekijk hieronder onze videoreview voor alle features van de Google Home. Houd je meer van lezen? Check dan onze geschreven review van de slimme speaker.

Blijf op de hoogte van de Google Home-release door de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu