Google Home-speaker verschijnt voorlopig nog niet in Nederland

Thomas Haenen
28 maart 2018, 14:05
2 min leestijd
Google Home-speaker verschijnt voorlopig nog niet in Nederland

Hoewel de Nederlandstalige Google Assistant later dit jaar in Nederland verschijnt, heeft het zoekbedrijf nog geen plannen om de bijpassende stemgestuurde speaker hier uit te brengen. De Assistant werkt straks dus alleen op smartphones en tablets.

Lees verder na de advertentie.

Geen plannen voor Google Home-release Nederland

Er zijn nog geen officiële plannen om de Google Home in Nederland uit te brengen, zo heeft een woordvoerder van het bedrijf aangegeven. “We zagen dat sommige mensen [de aankondiging van een Nederlandstalige Google Assistant] interpreteerden alsof ook de Google Home naar Nederland komt. Voor Google Home hebben we nog altijd geen releasedatum,” aldus Rachid Finge van Google Nederland.

Google maakte vorige maand bekend dat de Nederlandstalige versie van de Google Assistant nog voor het einde van het jaar verschijnt. Hoewel de stemgestuurde assistent al geruime tijd werkt in het Engels, Frans, Duits en verschillende andere talen, liet een lokale versie nog steeds op zich wachten. Daar komt nu verandering in, al heeft Google nog geen precieze datum voor de Nederlandse Assistant aangekondigd.

Google Home in het buitenland

Hoewel Finge niet uitsluit dat de Google Home hier op een later moment alsnog verschijnt, is daar voorlopig dus geen sprake van. De stemgestuurde speaker is al wel verkrijgbaar in verschillende buurlanden, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Google kon niet vertellen of huidige bezitters van de Home hun speakers straks op de Nederlandse taal kunnen instellen, zodra de Assistant hier verschijnt.

De Google Assistant werkt straks in ieder geval wel op smartphones en tablets. Door de homeknop kort ingedrukt te houden, wordt de assistent direct geactiveerd. Vervolgens kun je om het weer of laatste nieuws vragen, een alarm instellen of bepaalde apps openen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu