De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Handig: Google Home krijgt op locatie gebaseerde reminders

Wouter Nijsen
15 maart 2018, 13:01
2 min leestijd
Handig: Google Home krijgt op locatie gebaseerde reminders

De Google Home (Mini) heeft er een handige nieuwe feature bij gekregen. De slimme assistent werkt met op locatie gebaseerde reminders, wat betekent dat je automatisch een herinnering krijgt als je bij een bepaalde plek bent.

Lees verder na de advertentie.

Op locatie gebaseerde reminders

Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je er thuis achterkomt dat je iets niet in huis hebt voor het eten. Door de Google Home (Mini) te vragen je hieraan te herinneren wanneer je langs een winkel loopt, krijg je automatisch een melding, zodat je het niet alsnog vergeet. Die melding krijg je logischerwijs niet op de Google Home, maar op de smartphone die met de slimme assistent is gekoppeld.

Waarschijnlijk duurt het nog even voordat we de feature ook hier kunnen gebruiken. Niet alleen is de Google Home officieel niet in Nederland verkrijgbaar (maar wel te gebruiken), vaak duurt het ook even voordat nieuwe features meerdere landen bereiken. Op de Home Mini van ondergetekende was de functie nog niet beschikbaar.

Google Home in Nederland

Als gezegd heeft Google de Home en Home Mini niet in ons land uitgebracht, al kun je ‘m via diverse webwinkels of in bijvoorbeeld Duitsland alsnog aanschaffen. Het heeft te maken met de Google Assistant, die nog geen Nederlands spreekt, maar wel prima in het Engels te gebruiken is. Google heeft echter bekendgemaakt dat de Assistant later dit jaar Nederlands gaat praten, wat mogelijk ook betekent dat apparaten als de Home en Pixel-telefoons hier verschijnen.

Eerder bespraken we de routines voor de Google Assistant, waarmee je meerdere acties kunt koppelen aan het uitspreken van een enkele zin. Check ook de leukste antwoorden van Google Assistant in het Engels.

Tip: houd het nieuws over de Google Home en Assistant in Nederland in de gaten via onze nieuwsbrief of de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu