De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Home review roundup: internationale media over Googles speaker

Lars Paymans
4 november 2016, 9:19
2 min leestijd
Google Home review roundup: internationale media over Googles speaker

De eerste Google Home reviews van internationale media zijn verschenen, zodat we een eerste indruk kijken van de kwaliteit van Googles slimme speaker voor in huis. De meest opvallende meningen zetten we op een rij in deze Google Home review roundup.

Lees verder na de advertentie.

Google Home review roundup

Google onthulde de Home tijdens Google I/O in mei, maar speelde ook een belangrijke rol in de Google Pixel keynote. In Amerika (waar Google Home als eerste beschikbaar komt) is de Amazon Echo zijn grootste concurrent. De Echo is ook een slimme speaker waar je muziek mee af kunt spelen of het nieuws van de dag voor kunt laten lezen. In onderstaande internationale reviews komt deze vergelijking dan ook veelvuldig naar voren. Over het algemeen lijkt men het erover eens te zijn dat de Google Home een indrukwekkende toevoeging aan je huis is, maar dat de techniek nog te onbetrouwbaar en onhandig is om echt aan te raden.

Google Home review roundup

Wired: Wired hinkt op twee gedachten. Enerzijds voelt het soms als een sciencefictionfilm om tegen deze slimme speaker te praten, terwijl het de andere keer niet goed werkt. “Google Home heeft potentie, zeker als er diepere integratie met de Pixel wordt toegevoegd”, zo schrijft de website. Ook is het nog maar de vraag hoeveel derde partijen ondersteuning voor de Home in zullen bouwen.

The Verge: The Verge vindt dat de Home nog wat ruwe randjes heeft, en dat de Google Assistant nog heel erg in de beginfase zit. Dat neemt niet weg dat Google de speaker ongetwijfeld zal verbeteren met updates en dat het design van de Home er een stuk beter uitziet dan dat van de Echo. Wel wordt de kwaliteit van het geluid als ‘rommelig’ omschreven.

Engadget: Engadget vindt vooral het ontbreken van derde partijen het grote gemis van de Home. De Amazon Echo heeft inmiddels een flinke lijst met partijen opgebouwd die de speaker ondersteunen, terwijl dit bij Google nog allemaal op gang moet komen. “Zit je echter al helemaal in het Google-ecosysteem, dan is dit de huisassistent voor jou”, aldus Engadget. Vooralsnog is het echter vooral leuk speelgoed, maar over een maand of drie kan dat een heel ander verhaal zijn.

TechCrunch: TechCrunch is vooral blij dat de Google Home samenwerkt met de Chromecast, zodat je de functies gemakkelijk naar je tv kunt overzetten. Hoewel het gebrek van goede ondersteuning van derden nog ontbreekt, ziet de website potentie. Wel kun je er vanaf dag een al muziek mee afspelen, het nieuws laten voorlezen en meer. “Ik ben geen audiofiel, maar voor het formaat van de Home klinken de speakers precies zoals ik had verwacht.”

De Google Home is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Omdat de Google Assistant nog geen Nederlands spreekt, is het maar de vraag wanneer de assistent naar Nederland komt. Wel kun je natuurlijk een exemplaar uit het buitenland bestellen en er Engels tegen praten.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu