De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google Home werkt direct met SmartThings’

Erwin Vogelaar
30 september 2016, 19:13
2 min leestijd
‘Google Home werkt direct met SmartThings’

Je zult direct met Google Home SmartThings-apparaten kunnen besturen. De functie zit ingebakken in het apparaat zodra je het uit de doos haalt.

Lees verder na de advertentie.

Google Home SmartThings

De Internet of Things-markt kan vrij verwarrend zijn. Er zijn verschillende bedrijven die slimme huisonderdelen aanbieden en daar horen ook weer verschillende hubs bij om de apparaten te besturen. Google wil graag dat de Google Home je huiskamerhub voor alles wordt en dus ook je Internet of Things-apparaten. Daarom ondersteunt Google Home direct uit de doos Samsung’s Internet of Things-platform SmartThings. Dit stelt website Android Police vanuit een bron die ze onvoorwaardelijk zeggen te vertrouwen.

google home smartthings

Op 4 oktober zal Google de definitieve versie van Google Home uit te doeken doen. Dan zullen we ongetwijfeld meer informatie krijgen of er nog andere platformen ondersteund gaan worden door Home. Het Nest-platform lijkt in ieder geval ook een gegeven. Naast een hub voor je slimme apparaten moet Google Home ook de centrale plek voor je entertainment en interacties met Googles slimme assistent worden.

Het lijkt er op dat Google graag wil dat andere fabrikanten met een eigen versie van de Google Home komen, of in ieder geval de technologie verwerken in hun producten. Dit zou op dezelfde manier werken als bedrijven als Sony en LG nu Google Cast-functionaliteit in hun producten hebben verwerkt. Meer over deze geruchten lees je hier.

4 oktober

Het duurt nu niet lang meer tot 4 oktober, de dag vol grote aankondigingen van Google. Niet alleen gaat Google Home deze dag een grote rol spelen, maar uiteraard ook de Pixel en Pixel XL. Deze nieuwe smartphones van Google moeten de Nexus-lijn gaan vervangen. Ook wordt de Chromecast Ultra onthuld waarmee je in 4K kunt gaat streamen. Wel kost deze versie van de Chromecast ongeveer twee keer zoveel als de huidige versie van het apparaatje. Daarom zullen beide versies naast elkaar in de winkels komen te liggen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu