De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OK Google: Superbowl-reclame neemt Amerikaanse huiskamers over

Thomas Haenen
6 februari 2017, 10:37
2 min leestijd
OK Google: Superbowl-reclame neemt Amerikaanse huiskamers over

Google nam vannacht de huiskamers van talloze Amerikanen over tijdens de Superbowl. Dat gebeurde onbedoeld doordat de stemgestuurde Google Home-assistent iets te enthousiast reageerde op een reclame.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Superbowl-reclame

Vannacht vond in de Verenigde Staten de Superbowl plaats, met een strijd tussen de New England Patriots en de Atlanta Falcons. De jaarlijkse American Football-wedstrijd is één van de best bekeken sportevenementen ter wereld, met doorgaans meer dan honderd miljoen kijkers. Een reclamespotje tijdens de wedstrijd kost bedrijven dan ook al gauw miljoenen dollars.

https://www.youtube.com/watch?v=aQn5wiDyUHo

Google had dat er wel voor over en gebruikt de Superbowl om de Google Home in de spotlights te zetten. In een reclame van een minuut werd de stemgestuurde assistent in het zonnetje gezet. Home is nuttig in elke huiskamer, zo suggereert het spotje: om muziek af te spelen, voor sportuitslagen, of om gewoon rare vragen te stellen.

Voor Amerikanen die Google Home al thuis hadden staan bleek de reclame gelijk een goede test. Om het apparaat te demonstreren wordt namelijk herhaaldelijk ‘OK Google’ gezegd. Aangezien Google Home daarmee automatisch geactiveerd wordt werden grote aantallen apparaten in het hele land plotseling aangezet door de reclame. Op Twitter stroomden de meldingen binnen.

Veel gebruikers gaven aan dat hun Google Home plotseling terug probeerde te praten naar de tv. Het apparaat kon echter maar weinig door de reclame: de commando’s zelf waren voor Home niet duidelijk te horen, waardoor gebruikers werd gevraagd hun vraag te herhalen.

OK Google

Android-telefoons kun je in theorie ook activeren door ‘OK Google’ te roepen. Dat moet echter handmatig geactiveerd worden op de meeste toestellen en wordt bovendien specifiek aan jouw stem gekoppeld. Google Home reageert daarentegen op vrijwel elke stem, omdat het apparaat immers door iedereen thuis gebruikt moet kunnen worden.

Google Home is sinds eind vorig jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten, met een adviesprijs van 129 dollar. Het is nog onbekend of en wanneer Google Home in Nederland verschijnt.

→ Lees ook onze Google Home review

Lees het laatste nieuws over Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu