De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Home slimmer dan andere stemgestuurde speakers’

Thomas Haenen
27 juni 2017, 10:32
2 min leestijd
‘Google Home slimmer dan andere stemgestuurde speakers’

Google Home is stukken slimmer dan de concurrentie, zo blijkt uit een onderzoek. De stemgestuurde speaker wist vragen zes keer vaker goed te beantwoorden dan de Amazon Echo.

Lees verder na de advertentie.

Google Home test: speaker stukken slimmer

In een test van een Amerikaans onderzoeksbureau blijkt Google Home de overduidelijke winnaar. Onderzoekers van 360i stelden zowel Home als de Amazon Echo meer dan 3000 vragen. Uiteindelijk wist Home maar liefst zes keer zo vaak het juiste antwoord te geven. Het is onbekend hoeveel correcte antwoorden de twee assistenten precies wisten te geven.

De Amazon Echo zou iets beter zijn in productgerelateerde vragen. Dat ligt voor de hand, omdat Amazon immers uitgebreide ervaring heeft met het verkopen van producten. Google is vanzelfsprekend beter in het beantwoorden van kennisgerelateerde vragen en het oplossen van andere problemen, aldus de onderzoekers.

Google Home test

De verwachting is dat de markt voor stemgestuurde assistenten de komende jaren flink groeit. Op dit moment is Amazon de grootste: de Echo-speakers hebben een marktaandeel van 70 procent. Het bedrijf heeft zijn assortiment inmiddels uitgebreid met verschillende modellen, waaronder de compacte Echo Tap en Echo Show die ook over een touchscreen beschikt.

Stemgestuurde speakers steeds populairder

Google Home volgde een jaar na de introductie van Amazon Echo, en moest dus wat marktaandeel inhalen. Daarbij wordt het bedrijf wel beperkt in het geringe aantal landen waar Home verkocht wordt. Vooralsnog is de speaker alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en sinds deze week ook in Canada. Amazon rolt de Echo al uit in meerdere landen, terwijl de Google Assistant ook alleen Engels spreekt.

→ Lees ook onze Google Home review

Hoewel stemgestuurde speakers dus helaas nog niet in Nederland beschikbaar zijn, worden ze wel steeds populairder. Je kunt zo’n speaker niet alleen vragen om je favoriete muziek af te spelen, maar ook je notificaties laten voorlezen. Ook kun je informatie opzoeken, je agenda inzien en zelfs een telefoongesprek voeren. De concurrentie wordt steeds heviger: Apple brengt eind dit jaar zijn eigen variant uit, de Apple HomePod.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: AdWeek
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu