De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google bouwt aan stemgestuurde speaker met touchscreen’

Thomas Haenen
29 september 2017, 9:31
2 min leestijd
‘Google bouwt aan stemgestuurde speaker met touchscreen’

De Google Home-familie gaat de komende maanden fors groeien. Naast kleinere varianten zou het zoekbedrijf ook werken aan een groter model met touchscreen.

Lees verder na de advertentie.

Google Home touchscreen-variant in ontwikkeling

Google’s volgende Home-product krijgt een 7 inch-touchscreen, zo claimt TechCrunch van verschillende bronnen te hebben vernomen. Daarmee hoopt Google te concurreren met de Amazon Echo Show, de stemgestuurde speaker van Amazon met een soortgelijk scherm.

De Home-variant kan onder andere gebruikt worden om te videobellen. Het apparaat loopt waarschijnlijk op een aangepaste versie van Android, en krijgt ondersteuning voor apps als YouTube, Google Photos en Netflix. Ook dient het als een hub voor andere slimme producten in je huis, zoals de Nest-thermostaat en Philips Hue-lampen. Het product heeft intern de codenaam ‘Manhattan’.

Amazon Echo Show
Amazon Echo Show

Google Home-familie groeit

Google lijkt daarmee in de toekomst van stemgestuurde speakers te geloven. Het bedrijf heeft tot nu toe alleen de gewone Google Home, maar gaat volgens bronnen die productreeks flink uitbreiden. Zo wordt binnenkort een Google Home Mini gepresenteerd, een kleine variant van een paar tientjes. Gisteren doken geruchten op over de Google Home Max, een duurder model met hoogwaardig geluid, dat moet kunnen concurreren met Apple’s HomePod. Deze Manhattan wordt het eerste model dat naast stembesturing ook een touchscreen biedt.

Het bedrijf was oorspronkelijk van plan om de Manhattan halverwege 2018 te introduceren. Google zou zich echter zorgen maken dat Amazon daardoor een te grote voorsprong krijgt. Intern worden daarom nu alle zeilen bijgezet om het stemgestuurde scherm nog vóór het einde van het jaar uit te brengen. Op 4 oktober vindt het ‘Made by Google’-evenement plaats waar het bedrijf verschillende hardwareproducten presenteert, maar het is nog niet zeker of deze Manhattan daarbij aanwezig is.

Google zou verschillende redenen hebben om zijn Assistant-assortiment uit te breiden met een touchscreen-variant. Manhattan kan onder andere de populariteit van Google’s videochat-apps, Duo en Hangouts, vergroten. Ook zet het diensten als Google Foto’s in de spotlights: de Manhattan kan als digitaal fotolijstje dienen. Daarnaast heeft Google grootse plannen om de huiskamer te veroveren. De Home-speaker was daarbij slechts de eerste stap.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu