De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google Home-app krijgt flinke update die hem veel persoonlijker maakt

Mike Peek
5 oktober 2022, 9:21
2 min leestijd
Google Home-app krijgt flinke update die hem veel persoonlijker maakt

Google heeft een flinke update aangekondigd voor de Google Home-app. Het design gaat volledig op de schop, waardoor de app persoonlijker en makkelijker aanpasbaar moet worden. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Grote update voor Google Home

De Google Home-app krijgt een grote update. Google neemt de interface op de schop met als doel om de app makkelijker aan te kunnen passen aan jouw thuissituatie. Daardoor moet Google Home een stuk persoonlijker worden. Het nieuwe likje verf is mooi meegenomen.

Als je de app straks opent zie je vier tabbladen: Camera’s, Verlichting, Klimaat en Wifi. Daar kun je al je apparaten die bij deze groepen horen onder thuisbrengen. In 2023 komt Google met de mogelijkheid om zelf tabbladen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Tuin’, zodat je de verlichting, sproeiers, camera’s en andere apparaten op één pagina ziet staan.

Google Home app update

Onder deze tabbladen vind je je Favorieten. Daar kun je bepaalde apparaten of acties zoals routines in onderbrengen. Het is ook mogelijk om beelden van bijvoorbeeld je Google Nest Cam direct op het thuissscherm van de app weer te geven.

Je kunt de camera vervolgens besturen, zoals je dat ook in de Nest-app doet. Deze functie zal direct beschikbaar zijn voor de nieuwste camera’s van Google. Oudere modellen volgen later.

Eerst nog even testen

Het duurt nog even voor de update van Google Home voor iedereen beschikbaar is. De komende weken opent Google eerst een bèta, zodat de app uitgebreid getest kan worden. Als alle foutjes eruit zijn gehaald, zal de zoekgigant de update breder uitrollen. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet duidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Google-nieuws? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op Instagram, Twitter of Facebook.

Lees het laatste nieuws over Google:

Bron: 9to5Google
Bronnen afbeeldingen: 9to5Google, 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu