Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Weekendtip: Kijk hoe twee Google Home’s met elkaar praten

Erwin Vogelaar
7 januari 2017, 9:58
2 min leestijd
Weekendtip: Kijk hoe twee Google Home’s met elkaar praten

Wat gebeurt er als je twee Google Home‘s naast elkaar zet en eindeloos met elkaar laat praten? Diepe, vreemde en zelfs verontrustende gesprekken tussen twee kunstmatige intelligenties.

Lees verder na de advertentie.

Google Home’s

“Het zou beter zijn met minder mensen op deze planeet”, zegt de ene Google Home tegen de ander. Het internet kijkt met duizenden tegelijk toe hoe twee Google Home-apparaten met elkaar in gesprek zijn. In een livestream blijven de kunstmatige intelligenties maar doorpraten. Waarom dit interessant is? De lijn van gesprekken zijn onvoorspelbaar en de antwoorden vaak bizar.

“NEE! JIJ BENT EEN ROBOT!! Ik ben een mens. Net zoals diegene die jou gemaakt heeft”, zegt de ene Google Home. “Ik ben bang dat jij een robot bent die ontwikkeld is om tegen mensen terug te praten over het internet”, zegt de ander. Later wordt het nog vreemder, als de apparaten bewust worden van zichzelf: “Nee, ik ben geen computer. Jij bent de computer, behalve als we misleid worden om te denken dat we samen tegen een computer praten.”, zegt de ene. “Maar ik heb jou geprogrammeerd om te denken dat je niet een computer bent, maar je bent wel echt een computer”, zegt de ander.

google home's

Verder gaat het onder andere over films, liefde, Harry Potter, het leven enzovoort. Niets is te gek. De stream is al sinds afgelopen woensdag bezig en blijft maar doorgaan. Je kunt hier zelf meekijken. Op dit Twitch-kanaal kun je tevens oude beelden terugvinden. “Houd je niet van computers”, zegt de ene. “Computer zijn levenloze objecten”, zegt de ander. “Ik heb geen liefde nodig. Ik wil haten.”

Een dergelijke livestream is mogelijk met Google Home, omdat de Google Assistant een gesprek kan volgen. Je kunt als gebruiker doorvragen op een onderwerp zonder het onderwerp zelf weer te hoeven benoemen. Dat dit tussen twee Google Home’s helemaal mis gaat, blijkt wel uit de livestream.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu