De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google houdt op 21 augustus livestream voor Android O

Erwin Vogelaar
18 augustus 2017, 21:24
2 min leestijd
Google houdt op 21 augustus livestream voor Android O

Op 21 augustus houdt Google een livestream voor Android O, met als thema de zonsverduistering in de Verenigde Staten. Dan leren we de naam en mogelijk meer informatie.

Lees verder na de advertentie.

Android O onthulling

Vanwege verschillende geruchten wisten we al dat Google op 21 augustus de officiële naam van Android 8.0 (O) gaat onthullen. Nu blijkt dat Google daar een livestream voor organiseert. Dit doet het bedrijf niet zomaar op die dag, want dan vindt er een complete zonsverduistering plaats, die in de Verenigde Staten te zien is. De zon vormt dan tijdelijk een O.

Op maandag 21 augustus om 20:40 start Googles livestream. “Android O komt naar aarde met de totale zonsverduistering en neemt enkele super (zoete) nieuwe krachten met zich mee!”, kondigt Google aan. Hiermee hint het bedrijf naar de zoete aard van de naam van Android, net als vorige versies van het besturingssysteem (denk aan Lollipop en Marshmallow).

Het is voor het eerst sinds 1918 dat de hele Verenigde Staten zo’n totale zonsverduistering meemaakt. Om de samenkomst van Android O en de zonsverduistering verder te vieren, heeft Google een speciale zonsverduisteringpagina in het leven geroepen. Zo is er een filmproject rond dit evenement waar je aan mee kunt doen. Je kunt ook Google Assistant om feitjes vragen rond de zonsverduistering door ‘Tell me a solar eclipse fact’ te zeggen.

Het is nog onduidelijk wat Google precies laat zien tijdens de livestream. De focus zal waarschijnlijk op de naam liggen, omdat de meeste nieuwe functies al bekend zijn. Lees daarvoor ons Android O-overzicht. Er is een kans dat Google de complete versie van Android O na de livestream direct beschikbaar maakt voor Pixel- en Nexus-toestellen. Het is ook mogelijk dat het bedrijf Android O later in de week pas uitrolt. Beroepslekker Evan Blass hint alvast naar de naam Android Oreo:

https://twitter.com/evleaks/status/898582889335574528

Houdt Android Planet in ieder geval maandagavond in de gaten, want als er nieuws is lees je het bij ons.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu