Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC legt aandelenhandel stil – overname door Google binnenkort?

Erwin Vogelaar
20 september 2017, 12:33
2 min leestijd
HTC legt aandelenhandel stil – overname door Google binnenkort?

HTC heeft de handel in zijn aandelen stilgezet. Daarmee lijkt het bedrijf geruchten over een overname door Google te bevestigen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom het logisch zou zijn als Google HTC koopt

Het verhandelen van HTC-aandelen wordt voorlopig stilgezet, zo heeft de fabrikant zojuist zelf aangekondigd. HTC zegt morgen met een verklaring te komen. Doorgaans zet een bedrijf een stap als deze alleen vlak voor het overgenomen wordt. Dat suggereert dat geruchten over een overname van HTC door Google inderdaad kloppen.

Eerder deze maand beweerden bronnen in de Taiwanese pers dat Google in de laatste fase zit van gesprekken over de smartphonetak van HTC. De smartphonemaker zit namelijk in zwaar vaarwater. Recent gepubliceerde resultaten tonen aan dat het bedrijf sinds dertien jaar niet meer zo weinig winst heeft gedraaid. Dit komt onder andere door de teleurstellende resultaten van de HTC U11.

google htc

Het is nog onduidelijk wat de gesprekken tussen Google en HTC exact inhouden. Mogelijk neemt Google enkel de smartphonetak over of zelfs het gehele bedrijf. Het is ook mogelijk dat Google een partner wordt waardoor HTC gewoon als merk kan blijven bestaan.

Waarom deze stap logisch is

Dat juist Google HTC overneemt, of in ieder geval in het bedrijf investeert, is logisch om twee redenen. Allereerst heeft Google al een goede samenwerking met HTC. Ze hebben samen aan verschillende Nexus-apparaten gewerkt. De Google Pixel is tevens door HTC gemaakt.

Daarnaast is het voor Google logisch om zelf smartphones te gaan maken, omdat het bedrijf steeds meer zelf in handen wil hebben. Een van de verschillen tussen Nexus en Pixel is bijvoorbeeld dat de naam van de maker niet meer op het toestel staat, maar enkel het Google-merk. Google werkt alvast aan zijn eigen mobiele chips, want het bedrijf wil een echte Google-smartphone op de markt zetten. Een overname van HTC maakt dat mogelijk.

HTC is meer dan smartphones

HTC maakt niet alleen smartphones. Het bedrijf staat ook bekend om zijn vr-bril HTC Vive. Deze bril is een relatief succes, vergeleken met de andere vr-brillen op de markt. Toch groeit de markt voor virtual reality nog te traag om het bedrijf te redden. Ook maakt HTC fitnesstrackers en een camera.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu