‘Google I/O-conferentie vindt plaats van 7 tot  9 mei: dit kun je verwachten’
Michel van 't Klaphek

De Google I/O-conferentie vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 9 mei. Het evenement is nog niet door Google aangekondigd, maar dankzij een enthousiaste puzzelaar weten we de data al.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Google I/O 2019 van 7 tot en met 9 mei’

Voor het vierde jaar op rij is Mountain View, Californië de thuisbasis voor Google I/O. Deze bijeenkomst van ontwikkelaars vindt plaats in het Shoreline Amphitheatre. Het evenement vindt plaats van 7 tot en met 9 mei.

google i/o video samenvatting

Google I/O is een ontwikkellaarsconferentie, waardoor we vooral nieuws op het gebied van Android en de Google Assistent. Ook is het aannemelijk dat het bedrijf nieuwe apps en programma’s gaat aankondigen. Aangezien het evenement voor ontwikkelaars is verwachten we geen nieuwe producten.

Zo zagen we tijdens de vorige Google I/O onder meer de Google Duplex voor het eerst in actie, de Assistent-functie die zo slim is dat hij onder meer een afspraak bij de kapper kan inplannen. Daarnaast werd vorig jaar Digitaal Welzijn aangekondigd en zagen we een vroege versie van Android 9.0 (Pie).

Puzzel

Zoals gebruikelijk stuurt Google geen reguliere uitnodigingen  rond, maar probeert men ontwikkelaars enthousiast te maken met een puzzel. Het bedrijf plaatste daarom een cryptisch verhaal op Twitter met een verwijzing naar een website.

Google IO 2019

Op deze website staat een even raadselachtig filmpje. Ontwikkelaars die de puzzel weten op te lossen krijgen gratis tickets voor het evenement. Twitter-gebruiker Till Kottmann is erin geslaagd om de puzzel te omzeilen.

In de broncode van de webpagina vond hij verwijzingen naar 7,  8 en 9 mei. Het kan daarom bijna niet anders dat de ontwikkellaarsconferentie op die dagen plaatsvindt. Google moet het evenement echter nog officieel aankondigen, dus houd een slag om de arm. Bovendien is de puzzel officieel nog niet gekraakt, dus je kunt nog meedoen en een gokje wagen.

Lees het laatste nieuws over Google I/O

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.