De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google I/O 2019 livestream: volg hier alle onthullingen

Thomas Haenen
7 mei 2019, 18:45
2 min leestijd

Vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd vindt vanavond Google I/O 2019 plaats. Op deze ontwikkelaarsconferentie ontvouwt Google zijn plannen op het gebied van hard- en software voor de komende maanden.

Google I/O 2019 livestream: kijk vanavond mee

Eigenlijk duurt Google I/O de hele week, maar de ontwikkelaarsconferentie wordt vanavond afgetrapt met een keynote die waarschijnlijk twee uur duurt. Doorgaans gooit Google er in hoog tempo allerlei aankondigingen en updates uit. Het bedrijf weet ieder jaar weer te verrassen met opvallende nieuwe apps en vooruitstrevende producten. Via onderstaande livestream volg je alles op de voet.

Op Android Planet houden we je natuurlijk op de hoogte over de belangrijkste aankondigingen. Wil je echt niks missen, download dan ook de gratis Android Planet-app voor je smartphone. Dan ontvang je automatisch bericht bij groot nieuws. Wil je alles weten over de Google Pixel 3a of Android Q, houd de site dan in de gaten!

Dit verwachten we

Vanavond krijgen we vrijwel zeker de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL te zien, betaalbare varianten van de Google Pixel 3 die eind vorig jaar verscheen. Deze toestellen hebben waarschijnlijk dezelfde camera’s als hun duurdere broers, maar iets zwakkere hardware. Als we de geruchten mogen geloven, heeft de Google Pixel 3a straks een adviesprijs van zo’n 400 tot 500 euro.

Daarnaast horen we waarschijnlijk meer over Android Q. De eerste Developer Previews van de volgende grote Android-update zijn al beschikbaar, maar doorgaans houdt Google enkele functies achter de rug voor zijn ontwikkelaarsconferentie. Ook horen we tijdens Google I/O mogelijk wanneer de definitieve versie verschijnt, en welke smartphones deze zomer al aan de slag kunnen met een previewversie.

We verwachten ook updates voor de gamingdienst Google Stadia, waarvan binnenkort waarschijnlijk de eerste tests beginnen. Ook toont het bedrijf vrijwel altijd nieuwe features voor populaire apps als Gmail, Google Maps en Google Drive. Tot slot is de kans groot dat we enkele verrassende nieuwe diensten te zien krijgen. In het verleden werden bijvoorbeeld de Google Glass en Google Home gepresenteerd op I/O.

Volg het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu