De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google I/O 2021 round-up: de 4 belangrijkste aankondigingen

Lars Paymans
18 mei 2021, 21:19
3 min leestijd
Google I/O 2021 round-up: de 4 belangrijkste aankondigingen

Google heeft zijn softwareplannen voor 2021 uit de doeken gedaan: de Google I/O 2021 keynote ligt achter ons. Hoog tijd om al het nieuws op een rijtje te zetten in deze round-up.

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2021 round-up: Alle aankondigingen

Google I/O 2021 zit erop, maar als je de keynote gemist hebt, ben je bij deze round-up aan het goede adres. In rap tempo nemen we de belangrijkste aankondigingen met je door, van de onthulling van Android 12 tot de grote upgrade die Wear OS ondergaat.

Handig: Google Foto’s krijgt optie om kiekjes af te schermen

Google Foto’s, de foto’s-app die standaard op Android-telefoons staat, krijgt er een handige functie bij. Het wordt straks mogelijk om specifieke afbeeldingen in een map te stoppen en te vergrendelen. Google kondigde deze feature aan tijdens de I/O 2021-conferentie, waar het al zijn plannen op softwaregebied bekendmaakt. De functie heet ‘Locked Folder’ en werkt simpel. In Google Foto’s verschijnt een optie om foto’s in een vergrendelde map te plaatsen. Deze kiekjes blijven privé en kun je afschermen met een wachtwoord. Het is ook mogelijk om de ontgrendelingsmethode van je smartphone te gebruiken, zoals je vingerafdruk.

Lees verder over nieuwe functies van Google Foto’s

Grote update voor Google Maps: 4 verbeteringen op een rij

google maps live view update

Google heeft een forse update voor haar kaartendienst aangekondigd. Live View komt naar plaatsen in Google Maps en ook kun je straks op de kaart zien hoe druk het is. Google kondigde de update aan tijdens I/O, haar jaarlijkse bijeenkomst die ditmaal compleet digitaal plaatsvond. Het bedrijf gaat meerdere populaire apps in de komende periode updaten, waaronder Foto’s en Maps. Hieronder hebben we de belangrijkste vernieuwingen van Maps voor je verzameld.

Bekijk de vier verbeteringen van Google Maps

Dit is Android 12: de belangrijkste vernieuwingen op een rij

android 12

Tijdens Google I/O 2021 is Android 12 aan het grote publiek getoond. Daardoor weten we nu welke vernieuwingen de Android-versie met zich meebrengt. We bespreken de belangrijkste verbeteringen met je. Een groot gedeelte van Google I/O 2021 staat in het teken van Android 12. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem introduceert grote verbeteringen en is later dit jaar officieel te downloaden. De grote Android-update werd de afgelopen maanden uitgebreid getest en vanavond vertelde de zoekgigant alles over de nieuwe features van Android 12.

Lees alles over de vernieuwingen van Android 12

Wear OS krijgt ‘grootste update ooit’: dit is er nieuw

wear os 2021

Google werkt samen met Samsung aan wat het bedrijf de grootste update voor Wear OS ooit noemt. Dit is er nieuw in Wear OS 2021. Niet alleen Android krijgt een flinke update, maar ook Wear OS gaat op de schop. Google noemt het de grootste update voor zijn besturingssysteem voor smartwatches ooit. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Samsung. Voorheen gebruikte Samsung zijn eigen besturingssysteem Tizen voor zijn smartwatches, maar het bedrijf gaat nu ook Wear OS gebruiken op de nieuwe Samsung Galaxy Watch. “We brengen de beste mogelijkheden van de Galaxy Watch samen met Google op een enkel platform”, stelt een topman van Samsung tijdens de Google I/O 2021-presentatie.

Lees alles over de Wear OS 2021-update

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu