‘Google in Spanje aan het experimenteren als provider’ (update)

Redactie
22 september 2011, 17:56
2 min leestijd
‘Google in Spanje aan het experimenteren als provider’ (update)
'Google in Spanje aan het experimenteren als provider'

In Spanje zijn simkaarten van Google opgedoken waaruit blijkt dat de zoekgigant de mogelijkheid onderzoekt om een provider te worden. Kennelijk zouden Spaanse werknemers van Google een Starter Pack hebben gekregen bestaande uit een Google Nexus S en simkaart van Google. Deze simkaart zou steeds aan een andere bestaande Spaanse provider zijn gelinkt. Hiermee zou Google willen uittesten welk netwerk het beste is om een partnerschap mee aan te gaan. Eerder deze week werd bekend dat Google haar beldienst Google Voice in Europa aan het uittesten.

Google Voice, dat momenteel alleen nog maar in de Verenigde Staten beschikbaar is, linkt een Google-nummer aan je bestaande telefoonnummers. Google is in deze geen provider in de traditionele zin zoals Vodafone of KPN en vormt zo geen bedreiging voor de bestaande providers. Nu zou de zoekgigant aan het onderzoeken zijn hoe ze als virtuele provider, MVNO, aan de slag kan gaan. Dit is vergelijkbaar met een MTV Mobile of Hi die gebruiken maken van het netwerk van KPN maar hun eigen prijzen hanteren.

Lees verder na de advertentie.

Google zou willen samenwerken met de Spaanse providers Pepephone en Simyo voor haar eigen telefoondienst. Op de foto’s is te zien dat de netwerkprovider die bij de Google simkaart hoort Google_Es is, en dat kan een voorbode zijn voor iets groots dat komen gaat. Of Google echt als provider aan de slag wil gaan valt nog maar te bezien. De vraag is hoe andere providers zouden reageren als de maker van Android opeens met ze gaat concurreren.

Bron: Xatak Android

Update: Het nieuws van de Spaanse website Xatak Android blijkt niet waar te zijn. De schrijver van het bericht geeft toe te zijn een onbetrouwbare bron te hebben gebruikt. Kennelijk zouden de foto’s zijn gemaakt door een groep mensen die graag vals nieuws in de media willen verspreiden.

Tipgever update: Hightower

Google Starter Pack
Google als provider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu