Google Inbox stopt, je hebt tot maart 2019 om over te stappen

Michel van 't Klaphek
12 september 2018, 20:30
1 min leestijd
Google Inbox stopt, je hebt tot maart 2019 om over te stappen

Er komt een eind aan Inbox, de experimentele mail-app van Google. Je hebt tot eind maart 2019 om over te stappen. Dit is wat je moet weten.

Lees verder na de advertentie.

Google Inbox stopt: tot eind maart om over te stappen

Dat zegt Fast Company. Inbox was geliefd onder gebruikers, waardoor het nieuws bij sommigen zwaar zal vallen. De app verdwijnt eind maart 2019 uit de Play Store, waardoor je op zoek moet gaan naar een andere manier om je mails te lezen. Hierna zal de app niet meer werken, en is hij automatisch van je Android-smartphone verdwenen.

De meest voor de hand liggende app om naar over te stappen is natuurlijk Gmail, de andere mail-applicatie van Google. Dit mail-programma beschikt grotendeels over dezelfde mogelijkheden, al zijn er nuanceverschillen. Inbox is (of beter gezegd was) namelijk een experimentele app. Daarnaast ligt ook Outlook voor de hand, deze mail-app wordt door Microsoft ontwikkeld.

Inbox by Google: Googles speeltuin voor nieuwe functies

Google gebruikte het programma om nieuwe functies te testen, te kijken hoe gebruikers hierop reageren en vervolgens ook naar Gmail te brengen. Op die manier is onder meer de smart reply-functie eerst in de experimentele app getest, voordat hij naar Gmail kwam.

Inbox was met name populair vanwege de gecombineerde inbox. Door middel van verschillende labels kun je gemakkelijk overzicht creëren. Dit is handig, helemaal wanneer je veel e-mails ontvangt.

Het is onduidelijk waarom Google de ondersteuning stopt, misschien dat Google binnenkort een verklaring geeft. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk enigszins onlogisch. Waarom zou Google zijn experimentele ‘speeltuin’ opgeven en nieuwe functies direct in Gmail testen? Deze mail-app wordt door veel meer mensen gebruikt, waardoor het risico van mislukking ook groter is.

Lees het laatste nieuws over Google Inbox

Bron: Fast Company
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu