De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google, Facebook en anderen trekken zich terug uit rechtszaak tegen Trump

Thomas Haenen
16 maart 2017, 9:00
2 min leestijd
Google, Facebook en anderen trekken zich terug uit rechtszaak tegen Trump

Verschillende grote techbedrijven kondigden vannacht een nieuwe rechtszaak tegen Trump aan. Onder andere Google lijkt zich plots niet meer tussen deze grote namen te bevinden.

Lees verder na de advertentie.

Google inreisverbod steun

In Hawaii is vannacht een nieuwe rechtszaak gestart tegen het reisverbod van President Trump. Uit juridische documenten blijkt dat deze zaak gesteund wordt door 58 bedrijven uit Silicon Valley, waaronder een flink aantal grote namen zoals Airbnb, Kickstarter en Dropbox. Het is echter een stuk minder dan de 127 bedrijven die in februari een soortgelijke zaak tegen het vorige verbod van Trump steunden.

Nu blijkt dat onder andere Google inreisverbod steun heeft teruggetrokken in de rechtszaak. Vorige maand stond het bedrijf nog op de lijst van bedrijven tegen Trump, deze maand niet meer, zo meldt persbureau Reuters. Ook andere namen als Microsoft, Netflix, Intel en Twitter doen plots niet meer.

Google inreisverbod steun

De bedrijven hebben geen verklaring gegeven voor hun ingetrokken steun. Mogelijk heeft het ermee te maken dat het nieuwe inreisverbod iets minder heftig is dan voorheen, al is er in de praktijk maar weinig veranderd.

Donald Trump kondigde in februari een inreisverbod aan voor vluchtelingen uit zeven voornamelijk islamitische landen. Zelfs reizigers met een visum werd de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd, waardoor families die al jaren in het land woonden plotseling het land niet meer konden binnenkomen. Op vliegvelden ontstonden al snel massale protesten tegen het verbod, waar techbedrijven zich bij aansloten. Ook Sergey Brin en Sundar Pichai, de ceo en oprichter van Google, waren bij de protesten aanwezig.

Enkele dagen na het inreisverbod besloot een rechter dat het verbod wettelijk niet toegestaan was. De Amerikaanse regering besloot niet in beroep te gaan, maar Trump introduceerde vorige week wel een nieuw inreisverbod. Dat zou aangepast zijn om juridisch wel acceptabel te zijn, al liet een rechter vannacht al weten het voorstel voorlopig te blokkeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu