Google Instant Search: ook voor Android?

Redactie
9 september 2010, 13:12
1 min leestijd
Google Instant Search: ook voor Android?
androidplanet

Google lanceerde gisteren een nieuwe zoekmachinefunctie: Instant Search. Terwijl gebruikers woorden typen verschijnen er zoekresultaten in beeld. Voorheen toonde Google pas zoekresultaten als je klaar was en op Enter drukte. Volgens Google kost het normaal meer dan negen seconden om een zoekterm in te typen. Google Instant bespaart gemiddeld twee tot vijf seconden per zoekactie. Als iedereen Google Instant gebruikt, dan bespaart dat 3,5 miljard seconden per dag. Oftewel: elf uur per seconde. De belangrijkste vraag voor Android-gebruikers is of Instant Search binnenkort de overstap maakt naar het mobiele besturingssysteem van Android. Het antwoord: jazeker!

Google liet tijdens de introductie van Instant Search zien hoe Instant Search werkt op een Motorola Droid. Het Google-team belooft dat de functie nog deze herfst beschikbaar is voor Android. De mobiele browser was gisteren even te testen via deze website, maar Google heeft de demosite stopgezet. Om te zien hoe Instant Search werkt op Android moeten we wachten tot Google de functie lanceert.

Lees verder na de advertentie.

Google Instant Search werkt overigens nog niet in Nederland. Op dit moment werkt de functie alleen als je de Engelse versie van Google bezoekt. Volgende week rolt Google Instant Search uit in meer landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Rusland. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal het niet lang duren.

Via: Androinica

Categorie: Google
Thema: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's