De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: moederbedrijf Google doet bod op Fitbit

Colin Baak
29 oktober 2019, 10:09
2 min leestijd
Gerucht: moederbedrijf Google doet bod op Fitbit

Volgens geruchten heeft Alphabet, het moederbedrijf van Google, een bod gedaan op Fitbit. Dat Amerikaanse bedrijf is bekend van hun fitnesstrackers en verschillende smartwatches.

Lees verder na de advertentie.

‘Google doet bod op Fitbit’

Verschillende bronnen melden aan Reuters en CNBC dat Alphabet interesse heeft in Fitbit. Dat bedrijf is onder andere bekend van de Fitbit Versa 2, die eerder dit jaar werd gepresenteerd. Of de interesse ook leidt tot een overname van het bedrijf is onbekend.

Daarnaast is er niet bekend over wat voor overnamebedrag wordt gesproken. Zowel Alphabet als Fitbit hebben ook nog geen reactie gegeven op de geruchten. Wel stegen de aandelen van beide bedrijven na bekendmaking van dit nieuws.

Betere positie op de markt

Alphabet wil met deze overname waarschijnlijk zijn positie op de markt van wearables verbeteren. Google heeft jaren geleden Android Wear aangekondigd, inmiddels omgedoopt tot Wear OS. Dat besturingssysteem wordt gebruikt op slimme horloges van verschillende fabrikanten.

Eerder dit jaar gaf Google al 40 miljoen dollar uit aan de versteviging van zijn positie. Dat was voor de gedeeltelijke overname van technologie van Fossil. Eerder gingen ook geruchten over de aankondiging van een Pixel Watch. Die bekendmaking werd genoemd in combinatie met het Made by Google-evenement. Het horloge werd daar echter niet gepresenteerd.

Fitbit Versa 2

Google lijkt zich met een overname van Fitbit ook te willen richten op fitnesstrackers. Zo kan het bedrijf de strijd aan gaan met bijvoorbeeld Huawei, Xiaomi en MyKronoz. Die bedrijven bieden naast smartwatches ook trackers aan. Die zijn vaak minder geavanceerd dan een slim horloge, maar wel een stuk goedkoper en dus voor meer mensen interessanter.

Het is dus wachten op details over deze eventuele overname. Misschien betekent dit ook wel dat de Pixel Watch volgend jaar eindelijk verschijnt. Wat denk jij van deze overname? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: Reuters, CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu