Zo test je jouw internetsnelheid met een Google-zoekopdracht

Lars Paymans
29 juni 2016, 15:30
1 min leestijd
Zo test je jouw internetsnelheid met een Google-zoekopdracht

De zoekmachine van Google verwijst je graag door naar een website, maar toont steeds vaker ook zelf handige informatie. Nieuw: Google test je internetsnelheid.

Lees verder na de advertentie.

Google internettest met Instant Answers

Google breidt de mogelijkheden van Instant Answers steeds verder uit, en deze internet snelheidstest is nu al een van de nuttigste tot nu toe. De Google internettest werd ontdekt door Pete Myers toen hij `Check internet speed` opzocht en met twee snelheidsmeters begroet werd. Binnen 30 seconden stelt de test de snelheid van de internetverbinding vast.

Google internettest

De functie lijkt echter nog niet voor iedereen beschikbaar te zijn. Ook wij hebben de snelheidstest geprobeerd op te vragen, maar vooralsnog levert dit geen Instant Answer op.

Google gebruikt hier de test van het Googles Measurement Lab voor, die je ook gewoon handmatig kunt openen. Zodra de Instant Answer verschijnt hoef je alleen maar even op de startknop te drukken om de test uit te voeren. Onlangs bracht Netflix ook een enorm toegankelijke en snelle internettest uit. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is naar de website fast.com gaan om meteen een test uit te voeren.

Songteksten onderweg naar Instant Answers

Gisteren begon Google ook met de uitrol van Instant Answers songteksten. In plaats van door te klikken naar een website vol met songteksten, laat Google direct de juiste tekst van het liedje zien waar je naar op zoek bent. Je hoeft hiervoor dus niet eerst een andere pagina te openen. Net zoals de internettest zijn ook deze songteksten nog niet voor iedereen beschikbaar. Geleidelijk zullen de functies wereldwijd beschikbaar komen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Pete Meyers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu