Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google introduceert de Nexus 4, beschikbaar vanaf 13 november voor 299 dollar

Redactie
29 oktober 2012, 17:50
2 min leestijd

Google heeft vandaag officieel de Nexus 4 gelanceerd, het vierde toestel in hun eigen Nexus-lijn dat door LG is gefabriceerd. De Nexus 4 heeft een 4.7 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 768 pixels met een hoge pixeldensiteit van 320 pixels per inch (PPI). Dit is vergelijkbaar met de iPhone 5 en The Verge, de website die het toestel in handen hebben gehad, is van mening dat het scherm een grote concurrent van de iPhone 5 en een grote verbetering ten opzichte van de Galaxy Nexus is. De Nexus 4 is simlockvrij vanaf 13 november te koop voor 299 dollar (231 euro) voor het 8GB-model en 349 dollar (270 euro) voor het 16GB-model.

Lees verder na de advertentie.

De smartphone draait op een Snapdragon S4 Pro 1.5Ghz quadcore-processor – volgens Google de snelste processor op de markt –, 2GB werkgeheugen en 8 of 16GB opslagruimte. Daarnaast beschikt het toestel over een 8 en 1.3 megapixelcamera aan respectievelijk de achter- en voorkant, Wi-Fi 802.11b/g/n, NFC, Bluetooth en de optie om het toestel draadloos op te laden. Dit gebeurt met Google’s nieuwe accessoire: de Wireless Charging Orb, een inductiedock waarmee je de Nexus 4 draadloos kunt opladen. Deze wordt echter niet standaard bij de smartphone geleverd. De prijs van de oplaaddock is nog onbekend. De Nexus 4 heeft verder een batterij van 2100 mAh met een spreektijd van 10 uur. Een interessant detail: de Nexus 4 heeft een achterkant van glas met een soort glimmende blokjes, wat een ‘gematigd discobol-achtig effect’ geeft.

Volgens The Verge is de camera enorm verbeterd. Dit was één van de grote nadelen van de Galaxy Nexus, die maar een 5 megapixelcamera had. Google meldt dat vooral de kwaliteit van foto’s in slecht belichte omgevingen is verbeterd. De Nexus 4 wordt standaard met Android 4.2 geleverd, hoewel het nog niet bekend is of dit Jelly Bean of het nieuwe Key Lime Pie is.

Android 4.2 beschikt over een nieuwe widget-functionaliteit voor het lockscreen, waarmee je informatie van apps op het lockscreen kunt bekijken. De camera- en galerij-app zijn ook compleet vernieuwd, waardoor de focus wordt gelegd op het maken van foto’s met één hand. Daarnaast heeft Google ook het nieuwe Photo Sphere geïntroduceerd waarmee je foto’s maakt zoals bij Google Streetview de norm is. Deze nieuwe manier van foto’s maken schijnt veel indrukwekkender te zijn dan de huidige panoramafunctie.

Google Now, het grote uithangbord van Android 4.1, is voor een groot gedeelte verbeterd en vernieuwd, met nieuwe functies en meer opties. Android 4.2 bevat voortaan ook een nieuw toetsenbord waarmee je over letters kunt vegen om woorden te creëren: een functie die erg op Swype lijkt. Google heeft ook een nieuw Quick Settings-menu in de notificatiebalk toegevoegd, Gmail verbeterd met ondersteuning van swipe-bewegingen en opties toegevoegd waardoor de beginnende Android-gebruiker gemakkelijker zijn weg in het mobiele besturingssysteem kan vinden.

The Verge plaatst binnenkort een volledige review van het toestel en de nieuwe functies binnen Android 4.2.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu