De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google I/O 2012: Google Nexus 7-tablet officieel aangekondigd

Redactie
27 juni 2012, 19:15
2 min leestijd
Google I/O 2012: Google Nexus 7-tablet officieel aangekondigd

Google heeft tijdens de Google I/O-conferentie zijn Android-tablet gepresenteerd. De Nexus 7 is door ASUS gefabriceerd en komt in een 8GB- en 16GB-versie, heeft een 7 inch HD IPS LCD-scherm (1280 bij 800 pixels), NVIDIA Tegra 3 processor en weegt maar 340 gram. En natuurlijk draait de de tablet op Jelly Bean (Android 4.1). De Nexus 7 8GB kost 199 dollar (160 euro), maar is op dit moment nog niet in Europa te bestellen.

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 7 heeft 1GB aan RAM-geheugen, een batterij van 4325 mAh die 9 uur video kan afspelen en beschikt over Wi-Fi, Bluetooth, NFC en GPS. De tablet is door de grafische processor met twaalf cores ook enorm geschikt om games mee te spelen.

Lezen
De Nexus 7 is geoptimaliseerd voor de nieuwe Google Play Store en het scherm heeft volgens Google de juiste grootte om tijdschriften en boeken mee te lezen (die je vanuit de Google Play Store kunt aanschaffen). Artikelen uit tijdschriften kunnen ook in een speciale Nexus 7-weergave worden weergegeven om de tekst rustiger te lezen (denk aan Readability).

Widgets
Nieuwe wigets van de Google Play Store laten ‘recommended content’ zien, waardoor je tips voor films, muziek, series en boeken krijgt. De tips kun je weg swipen en de Google Play Store leert hierdoor wat je wel en niet leuk vindt.

Exclusief
De Nexus 7 is het eerste Android-toestel waar Chrome de standaard browser is. YouTube wordt standaard in HD-afgespeeld en is geoptimaliseerd voor het HD-scherm van de Nexus 7.

Google Maps
Google Maps is voortaan ook offline te bekijken met de ‘make available offline’-functie. De laatste versie van Google Maps wordt met de Nexus 7 geleverd, maar is ook al als update in de Google Play Store beschikbaar. In de nieuwe versie kun je via je kompas de Nexus 7 bewegen en zo de binnenkant van gebouwen bekijken. Het lijkt net alsof je in het pand staat.

Games
De game Dead Trigger werd op de Nexus 7 gespeeld en dat zag er prachtig uit, met bloed dat in de rondte spettert en mooi rookwolken.

Cover
In de Play Store is ook al een cover voor de Nexus 7 te koop (zie afbeeldingen boven). De cover is eigenlijk een soort hoesje voor de tablet die je dicht kunt klappen. De koptelefoon- en micro-usb ingang blijven bereikbaar als de cover is dichtgeklapt.

Verkrijgbaarheid
Nexus 7 8GB is voor 199 dollar (160 euro) te koop, waarbij je een waardebon van 25 dollar krijgt om in de Google Play Store uit te geven. De 16GB-versie kost 249 dollar (200 euro). Je kunt de Nexus 7 direct via Google Play aanschaffen, maar de tablet wordt pas rond midden juli naar Amerika, Canada e.d. verstuurd. Europa kan de tablet nog niet bestellen. Wij zijn pas na Amerika aan de beurt. Een precieze datum heeft Google niet genoemd.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu