De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google I/O 2012: Nexus Q mediaspeler aangekondigd

Redactie
27 juni 2012, 18:48
2 min leestijd
Google I/O 2012: Nexus Q mediaspeler aangekondigd
nexus q mediaspeler

Google heeft vanavond tijdens Google I/O de Nexus Q aangekondigd. Dit is een mediaspeler die 300 dollar gaat kosten en eruit ziet als een grote zwarte bal. Met Nexus Q kun je muziek en video streamen naar apparaten, waarbij vooral aan gebruik binnenshuis is gedacht. Nexus Q is bedoeld als een toegangspoort naar Google Play, het online distributieportaal voor apps en andere digitale content. Je maakt met de Nexus Q verbinding met je Play-muziekaccount, zodat de muzieknummers rechtstreeks vanuit ‘de cloud’ naar de Nexus Q kunnen worden gestreamd. Het apparaat is daarom vooral interessant voor mensen die in landen wonen waar Google Music al beschikbaar is.

De Nexus Q doet dienst als versterker, die verbinding maakt met de speakers in huis. De Nexus Q draait op Android en wordt bediend via je Android-smartphone of -tablet. Je kiest op je Android-toestel welke muzieknummers je wilt afspelen en welke je wilt toevoegen aan de wachtrij. Meerdere gebruikers kunnen nummers toevoegen via hun eigen account. Het apparaat is dus ook geschikt voor feestjes, waarbij meerdere mensen met een Android-toestel aanwezig zijn. Interessant is dat Google de Nexus Q helemaal in eigen huis heeft ontwikkeld, door leden van het Android-team. Google ontpopt zich daarmee voor het eerst als hardwarebedrijf.

Lees verder na de advertentie.

google nexus q aankondiging
nexus_q_banner

Met Nexus Q richt Google zich op het hogere segment: het apparaat is vrij prijzig en uitgevoerd in een matzwarte behuizing. De minimalistische bol zou door Apple gemaakt kunnen zijn. Google wil daarmee laten zien dat ze niet alleen hardware kunnen maken, maar dat ze ook oog voor detail hebben. De Nexus Q zal een manier voor Google zijn om meer gebruikers naar Google Play te lokken. Nu ligt de omzet van Google Play nog flink lager dan de ca. 2 miljard dollar die Apple per kwartaal via iTunes binnenhaalt. De strijd om de huiskamer is begonnen, niet alleen met Apple en z’n Apple TV en AirPlay-streamingtechnologie, maar ook met Microsoft en z’n Xbox Music Service en Project Glass.

nexus_q_speaker_triad

Naast de Nexus Q gaat Google ook de Triad-speakers verkopen. Dit zijn speakers voor op de boekenplank die 399 dollar per set kosten. Ze zijn bedoeld als aanvulling op de Nexus Q, die alleen de media kan streamen, maar niet in hoge kwaliteit afspelen. De Triad-speakers zijn over twee tot drie weken beschikbaar, alleen in de VS.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu