Nu te bekijken: Google I/O 2016 livestream met Android N

Wouter Nijsen
18 mei 2016, 18:50
2 min leestijd
Nu te bekijken: Google I/O 2016 livestream met Android N

Om 19.00 Nederlandse tijd start Google I/O 2016, dat dit jaar voornamelijk in het teken staat van Android N, Android VR en Chrome OS. Met deze Google I/O 2016 livestream volg je het evenement op de voet.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Google I/O 2016 livestream

Zoals je in onze verwachtingen van Google I/O 2016 kon lezen, staat er dit jaar weer een heleboel op de planning. Vooral belangrijk is natuurlijk Android N, de nieuwe Android-versie die enkele maanden geleden als testversie werd uitgebracht. Google zal dieper ingaan op de functies van N en mogelijk onthullen wat de volledige naam is  en wanneer het besturingssysteem officieel wordt uitgebracht.

Je kunt de livestream ook in 360 graden bekijken. Daarvoor heeft Google een aparte YouTube-stream, die je hieronder kunt bekijken.

Ook verwachten we dat Android VR officieel uit de doeken gedaan. Al een tijdje gaan er geruchten over een nieuwe virtual reality bril van Google, die een flinke stap verder moet gaan dan Google Cardboard. Bovendien heeft Google zich meerdere malen uitgelaten over het belang van virtual reality.

Chrome OS, Google Home en Project Tango

Verder is de verwachting dat Google komt met Home, een nieuwe spraakassistent voor in de woonkamer, die moet gaan concurreren met de Amazon Echo. Ook wordt er druk gespeculeerd over Chrome OS, waar naar verluidt Google Play aan wordt toegevoegd, waardoor we in één klap miljoenen Android-apps kunnen downloaden op het besturingssysteem.

Sinds de demonstratie van Project Tango vorig jaar heeft Google flinke stappen gezet met de techniek. Met Project Tango kunnen smartphones  omgevingen en objecten in 3D  vastleggen. Wellicht toont Google ook een nieuwe concurrent voor WhatsApp en iMessage en worden Android Auto en Android Wear van vernieuwingen voorzien.

Google I/O kijken in virtual reality

Nieuw dit jaar is dat je de keynote in virtual reality kunt bekijken. De persconferentie wordt via YouTube gestreamd en wanneer je je Android-toestel in een Google Cardboard plaatst, kun je in 360 graden rondkijken. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van de standaard 360-graden-functie van YouTube.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu