Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google I/O 2016 focust zich meer dan ooit op virtual reality

Lars Paymans
22 april 2016, 8:44
2 min leestijd
Google I/O 2016 focust zich meer dan ooit op virtual reality

Met Googles grote jaarlijkse conferentie Google I/O aan de horizon, zijn we vandaag iets meer te weten gekomen over wat er besproken gaat worden. Wat blijkt: Google I/O 2016 heeft heel wat tijd vrijgemaakt voor virtual reality.

Google heeft een deel van het tijdschema van Google I/O 2016 onthuld, zodat we nu al voorzichtig kunnen opmaken welke thema’s er dit jaar centraal staan. Veel mensen hebben 2016 al uitgeroepen tot het jaar van virtual reality, en ook Google lijkt hier een steentje aan bij te dragen met Google I/O 2016 VR-sessies.

Lees verder na de advertentie.

Google I/O VR: zeven presentaties

Op het schema is te zien dat er zeven panels zijn die volledig in het teken staan van virtual reality. Aan de titel te zien is de sessie genaamd ‘Google’s Vision for VR’ een interessante om te volgen. Hier krijgen we te horen wat Google gebouwd heeft, welke lessen daar uit geleerd zijn en waar Google naartoe wil met VR. Clay Bavor, Googles hoofd van de nieuwe VR-divisie, zal deze presentatie geven.

Android N virtual reality

Filmmakers leren meer over het maken van films in de VR & Cinema-presentatie, terwijl ontwikkelaars van games wellicht wat opsteken van Live Coding: Make a virtual reality game. Andere sessies zijn ook gericht op Project Tango, het augmented reality-project van Google dat we vorig jaar ook al even te zien kregen.

Lenovo brengt in de zomer van 2016 samen met Google een Project Tango-smartphone uit, dus de kans is groot dat we deze tijdens Google I/O 2016 uitgebreid te zien krijgen. Ook voor Project Tango zijn speciale presentaties voor gaming en Android voorbereid.

Augmented reality is de toekomst

Onlangs bleek uit een gerucht dat Google augmented reality belangrijker zou vinden dan VR. Augmented reality is  een verrijking voor de echte wereld, terwijl virtual reality  volledig virtueel is. Volgens Google is VR nu erg populair, maar zal AR uiteindelijk een grotere markt hebben.

Lees ook: Waarom Google augmented reality belangrijker vindt dan VR

Naast deze grote focus op virtual reality, kunnen we ons uiteraard ook voorbereiden op de ‘What’s new in Android’-presentatie en de grote keynote waarin ceo  Sundar Pichai op 18 mei de grootste onthullingen zal doen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu