Google I/O 2018 livestream: volg hier alle onthullingen

Wouter Nijsen
8 mei 2018, 18:50
2 min leestijd
Google I/O 2018 livestream: volg hier alle onthullingen

Om 19.00 uur Nederlandse tijd gaat Google I/O 2018 van start. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie onthult Google zijn plannen voor het komende jaar. Met deze livestream volg je de keynote op de voet.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Google I/O 2018 livestream

Tijdens I/O 2018 doet Google de nodige aankondigingen, al is het nog niet helemaal zeker wat we te zien krijgen. Wel ligt voor de hand dat er veel aandacht wordt besteed aan Android P, de komende versie van Googles mobiele besturingssysteem, en verbeteringen voor de Assistant. De kans bestaat dat Google de officiële naam van Android P onthult, maar het kan ook zijn dat het bedrijf hier even mee wacht. De focus ligt hoogstwaarschijnlijk op de nieuwe features van P.

De keynote is op de website van Google I/O te volgen, maar ook via de livestream hierboven. De stream is via YouTube te bekijken, waarvan we verwachten dat deze zo’n anderhalf tot twee uur duurt.

Dit verwachten we

In onze vooruitblik op Google I/O 2018 gaven we al aan dat de zoekgigant het evenement aangrijpt om verschillende aankondigingen te doen. Denk hierbij aan Android P, dat de gebruiker meer privacy geeft door app-activiteiten op de achtergrond te beperken, ondersteuning voor inkepingen in het scherm introduceert en notificaties verder verbetert. Waarschijnlijk brengt Google de tweede Developer Preview van P uit, en mogelijk ook een publieke bètaversie voor gebruikers van een Nexus- of Pixel-toestel.

Verder krijgen we mogelijk Material Design 2 te zien, maar behoort het ook tot de mogelijkheden dat de Google Assistant eindelijk naar Nederland komt. Het bedrijf liet een tijdje geleden weten dat de Assistant Nederlands gaat spreken, en I/O 2018 is de uitgewezen plek om daar meer over te vertellen. Ook komt er waarschijnlijk een update voor Wear OS, Google Daydream en krijgt de Chromecast misschien een update met bluetoothfuncties. Bovendien heeft Google vaak nog een aantal verrassingen in petto. Genoeg redenen om te kijken dus!

Welke aankondigingen hoop jij vanavond te zien? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Houd Android Planet verder vanavond in de gaten voor al het nieuws van I/O 2018!

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu