De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Jamboard is een whiteboard met 4K-resolutie voor op kantoor

Erwin Vogelaar
25 oktober 2016, 20:28
2 min leestijd
Google Jamboard is een whiteboard met 4K-resolutie voor op kantoor

Google komt je kantoor binnenrollen met de Google Jamboard, een indrukwekkende whiteboard met 4K-resolutie en handige hulpmiddelen om samenwerken een stukje makkelijker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Jamboard

Google komt met nieuwe hardware op de markt. De hardware-explosie van eerder deze maand, met onder andere de Google Pixel, Pixel XL, Google Home en Chromecast Ultra, was blijkbaar nog niet genoeg. In 2017 komt het bedrijf namelijk ook nog met de Google Jamboard. Dit apparaat wil je echter niet in je huiskamer hebben, want de Jamboard is bedoeld voor op kantoor. Het is een 55 inch-touchscreen met een 4K-resolutie, dat gebruikt kan worden als whiteboard voor tijdens vergaderingen.

Op dit digitale bord kun je tekenen, afbeeldingen plaatsen, notities plakken en allerlei online informatie plaatsen. Uiteraard werkt de Jamboard met de bekende Google-apps zoals Docs, Sheets, Slides en Drive. Het bord heeft een ingebouwde camera, speakers en een eigen stylus. Schrijf je iets met je vinger of de stylus, dan kan de Jamboard de woorden herkennen. Tevens is er een wisser aanwezig die je kunt gebruiken om dingen op het bord te verwijderen. Dit kan overigens ook gewoon met je vinger. Het bord zal herkennen of je wil schrijven of wissen met je vinger. Ben je zelf niet aanwezig tijdens de vergadering, dan kun je alsnog meewerken op het bord. Via de companion-app voor je smartphone of tablet kun je vanuit een auto of je bed meekijken.

Met de Google Jamboard gaat Google direct concurreren met de kantooroplossingen van Microsoft. De Google Jamboard zal voor onder 6.000 dollar aangeboden worden in 2017. Ter vergelijking: de 55 inch-grote Surface Hub van Microsoft kost 8.999 dollar. Google laat de exacte specs van de Google Jamboard helaas nog niet los. De whiteboard van Google is bedoeld voor bedrijven die al werken met G Suite, voorheen bekend als Google Apps.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu