De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google+ kan flink groeien door kleine verandering in Android

Redactie
20 november 2011, 17:58
1 min leestijd
Google+ kan flink groeien door kleine verandering in Android
Google+ kan flink groeien door kleine verandering in Android

Nu de Samsung Galaxy Nexus eindelijk te koop is worden er steeds meer features duidelijk van Ice Cream Sandwich. Een kleine toevoeging die wellicht grote gevolgen kan hebben voor het sociale netwerk Google+ is dat als je voor het eerst inlogt op een Android-apparaat met Ice Cream Sandwich je naast het invoeren van je Google-account ook gevraagd wordt of je lid wilt worden van Google+. Aangezien er meer dan 550.000 Android-apparaten per dag worden geactiveerd kan dit voor een grote groei van het sociale netwerk zorgen. Naast het verzoek om lid te worden van Google+ krijg je de eerste keer ook de vraag of je je creditcardgegevens wilt invoeren. Beide mogelijkheden zijn optioneel.

Google bouwt langzaam meer Google+ functies in al haar Android-apps en het Android-besturingssysteem. Zo introduceerde ze deze week een nieuwe functie in Google Music waarbij gekochte muziek een keer gratis beluisterd kan worden door je vrienden op Google+. Ook de YouTube Android-app werd onlangs aangepast met een betere integratie van Google+. Door nieuwe Android-gebruikers meteen te vragen of ze lid willen worden van Google+ worden ze meteen in aanraking gebracht met het sociale netwerk. Veel mensen weten nog niet dat Google+ bestaat en dit is een ideale manier om mensen te laten dat Google+ er is.

Lees verder na de advertentie.

Het invoeren van de creditcardgegevens de eerste keer dat je een nieuw Android-apparaat gebruikt maakt het gemakkelijker om voor de eerste keer in de Android Market een betaalde app aan te schaffen. De eerste keer dat je dit moet doen kan nogal omslachtig zijn om dat je dan door het hele betaalproces heen moet lopen. Met het invoeren van de creditcardgegevens wordt dit ontlopen en is de kans kleiner dat mensen elders op zoek gaan naar apps.

Bron: PC World

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu