Google kan Nexus merknaam niet vastleggen
Wouter Nijsen

google logoGoogle heeft bij het US Patent and Trademark Office een aanvraag ingediend voor het verkrijgen van de rechten op de merknaam Nexus. Die aanvraag is echter afgewezen omdat het risico bestaat op verwarring. Het blijkt namelijk dat Integra Telecom een netwerkdienst aanbiedt met dezelfde naam. Integra Telecom heeft de Nexus-merknaam in 2008 laten vastleggen. Google heeft via een woordvoerder laten weten alles in het werk te zullen stellen om eigenaar van de Nexus-merknaam te worden, maar Integra zegt echter nog niets van Google gehoord te hebben en laat weten dat ze bereid zijn samen naar een oplossing te zoeken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Vermoedelijk zal die oplossing er pas komen wanneer er een grote zak met geld van Google op tafel komt. Integra heeft namelijk laten weten dat ze een omzet van $60 miljoen hebben met Nexus telecomproducten en dat zullen ze vast en zeker gecompenseerd willen hebben.

Via: MarketWatch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.