De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Keep voor Chrome voegt notities en labels toe aan pagina’s

Jarno Stinissen
21 april 2016, 11:31
2 min leestijd
Google Keep voor Chrome voegt notities en labels toe aan pagina’s

Er is een Google Keep-extensie beschikbaar voor de web- en Android-versie  van Chrome. Hiermee sla je eenvoudig pagina’s op  en kun je ze van  aanvullende informatie en labels voorzien,  waarmee je alles makkelijker terugvindt.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep Chrome-extensie

Google Keep begon ooit als simpele  notitie-app, maar is door de jaren heen steeds beter geworden. Zo kun je tegenwoordig afbeeldingen uploaden, tekenen in notities en is de zoekfunctie uitgebreid. De nieuwste update van Google Keep voegt een extensie toe voor Google Chrome op Android en de webversie.

Wanneer je op de extensie klikt, verschijnt er een pop-up met daarin de paginalink van de website die op dat moment openstaat. De naam van de pagina wordt de titel en de url staat daaronder. In het notitieblok onderaan kun je zelf tekst toevoegen. Als je de notitie snel wil terugvinden, kun je er ook een label aan toevoegen. Wanneer je Google Keep opent, zie je een overzicht van alle opgeslagen pagina’s. In de menubalk links vind je alle labels terug, zodat je een handig overzicht hebt. In Keep kun je de notities delen, een kleur geven of er een herinnering bij plaatsen.

Wanneer je in de webversie van Chrome met de rechtermuisknop op een afbeelding of link klikt, verschijnt er in het menu ook een optie om de volledige pagina of alleen de afbeelding op te slaan, waarna je deze ook van een notitie en label kunt voorzien. De Android-versie werkt in feite hetzelfde en  zijn  de hashtags  vervangen  door  de labels.

Het  nieuwe Google Keep is vooral handig om notities toe te voegen bij  lange artikelen, zodat je aan het einde een overzicht hebt met alle belangrijke punten die erin staan, zonder dat je een nieuw tabblad hoeft te openen.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu