De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Keep wordt onderdeel van G Suite met verbeterde Docs-integratie

Rick van der Veer
1 maart 2017, 12:55
1 min leestijd
Google Keep wordt onderdeel van G Suite met verbeterde Docs-integratie

Google heeft zijn notitie-app Keep onderdeel gemaakt van Google Docs. Daarmee is de Google Keep G Suite-integratie op het web verder verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep G Suite

Nu Google Keep officieel onderdeel is van de G Suite heeft Google stappen gezet om de dienst beter te integreren met de overige apps binnen de suite. Het bedrijf hoopt Keep hiermee nuttiger te maken als app om je gedachten vast te leggen tussen het schrijven door.

Google Keep G Suite

In een Google-document kun je nu een zijbalk oproepen met Keep-notities. Door te slepen kun je informatie in je document zetten, terwijl de zoekbalk bovenin je in je notities laat zoeken. Het werkt ook andersom: door met rechts te klikken kun je geselecteerde tekst direct exporteren naar een Keep-notitie. Zo kun je altijd je ideeën vastleggen, ongeacht of je in Docs of Keep aan het schrijven bent. Ook de notities die je in de Google Keep-app maakt zijn op deze manier meteen te gebruiken.

De G Suite is een reeks aan Google-apps die de firma aanbiedt aan bedrijven en andere instellingen. Onder deze apps vallen basisfuncties zoals Gmail en Google Drive, maar ook Hangouts en Google+. Nu valt Google Keep hier ook onder, en kunnen systeembeheerders de app aan of uit zetten voor hun gebruikers. Ook de bedrijfsinstellingen voor het delen van bestanden in Google Drive zijn nu van toepassing op Keep.

Google Keep-integratie op Android

Voorlopig is de verbeterde Keep-integratie alleen in de web-apps van Google te gebruiken. Veel functies van Googles web-apps worden doorgaans binnen enkele weken in de ‘gewone’ apps uitgerold. Of en wanneer de Android-versie van Google Keep de nieuwe functies ontvangt is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu