De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google werkt aan keurmerk voor gaming-smartphones

Michel van 't Klaphek
8 oktober 2019, 12:12
2 min leestijd
Google werkt aan keurmerk voor gaming-smartphones

Kan jouw Android-smartphone bepaalde games niet aan? Daar komt binnenkort een einde aan. Google is namelijk bezig met een keurmerk voor gaming-smartphones. Op die manier ben je er bij de aankoop zeker van dat het toestel de nieuwste spellen aankan.

Lees verder na de advertentie.

Google maakt keurmerk voor Android gaming-smartphones

Dat heeft XDA Developers ontdekt. De website heeft een 55-pagina’s tellend document in handen gekregen, waarin tot detail wordt gesproken over het nieuwe keurmerk, dat voluit ‘Game Device Certification’ gaat heten. Het certificaat is vooral voor smartphonefabrikanten bedoeld. Zij weten op die manier waar hun toestellen aan moeten voldoen.

android keurmerk gaming smartphones

In het document staan onder meer technische vereisten. XDA Developers noemt geen details, maar hierin zou bijvoorbeeld kunnen staan dat een Android-telefoon die nu uitkomt minstens een Snapdragon 855-chip moet hebben om het keurmerk te mogen dragen. Dit is momenteel één van de snelste processors.

Het ‘gamingkeurmerk’ moet vooral voor duidelijkheid zorgen, voor spelers en gamemakers. Nu is het nog zo dat ontwikkelaars telkens een lijstje met minimale specificaties moeten samenstellen per game. Op die manier weten mensen of hun telefoon het spel aankan. Straks kunnen ontwikkelaars gewoon vermelden dat de game beschikbaar is voor alle smartphones met het keurmerk.

Google zelf heeft nog niks over het certificaat naar buiten gebracht. Wel heeft XDA Developers een vacature van het bedrijf gevonden. Hierin wordt specifiek een manager voor het gamekeurmerk gezocht. Het is dus zo goed als zeker dat Google op de achtergrond bezig is met de ontwikkeling. Een verwachte releasedatum is nog niet bekend.

Keurmerk Android gaming

Gamen met je smartphone

Harry Potter: Wizards Unite, Mario Kart en de nieuwe Call of Duty: gamen op smartphones wordt steeds populairder. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er steeds meer gaming-smartphones uitkomen. Deze telefoons zijn uitgerust met krachtige specificaties, zodat ze zonder problemen de nieuwe spellen kunnen draaien.

Check ons overzicht van gaming-smartphones voor onze favorieten. Momenteel zijn deze toestellen nog behoorlijk aan de prijs, maar waarschijnlijk verschijnen de komende jaren ook gametoestellen in het middensegment. Op dat moment komt een keurmerk goed van pas, want dan weet je bij aankoop waar je aan toe bent.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu