Google kiest ontwikkelaars voor Android 2.0 zelf uit

android eclairHet zou mooi zijn als ontwikkelaars zich alvast kunnen voorbereiden op Android 2.0. Bij Android 1.6 werden ze min of meer overvallen en nu we weten dat er binnenkort toestellen met Android 2.0 op stapel staan, zouden de applicaties alvast kunnen worden aangepast. Helaas gaat dat niet zo makkelijk: Google heeft tot nu toe geen Android 2.0 SDK aangebracht en ook niet gecommuniceerd wanneer er een update van de SDK aankomt. Toch wordt er achter de schermen hard gewerkt, want een select groepje ontwikkelaars heeft al een uitnodiging gekregen om met Android 2.0 bezig te gaan. Vriendjespolitiek?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google heeft zelf een groep ontwikkelaars uitgekozen, die worden uitgenodigd om een blik op Android 2.0 te werpen. De ontwikkelaars moeten daarvoor wel naar een evenement komen: gisteren was de eerste bijeenkomst in Mountain View (Californië), waar Google gevestigd is. Vandaag zijn er bijeenkomsten in Mountain View en Londen. De ontwikkelaars kunnen vragen stellen aan Android-engineers en hardware testen. Ze moeten een NDA tekenen zodat er zo weinig mogelijk informatie naar buiten komt.

Dit is de uitnodiging die ontwikkelaars ontvingen:

Congratulations! Based on the popularity of your Android application,
we`d like to invite you to visit Google to test drive your code on new
test hardware.

This is an invitation only event to take place at the following locations:

* Monday, Oct 26 in Mountain View, CA
* Tuesday, Oct 27 in Mountain View, CA
* Tuesday, Oct 27 in London, UK

We`re opening a few slots next week for developers to come in and
explore new screen sizes and features of the platform. During this
time you`ll have access to Android engineers, as well as test hardware
devices. All attendees are required to accept our NDA, which will be
sent to you upon registration.

Is het niet wat laat, dat Google nu pas met voorlichting aan ontwikkelaars begint? En dan ook nog voor een vrij beperkte groep? Op 28 oktober (morgen!) is al de officiële aankondiging van het eerste toestel met Android 2.0, de Motorola Droid.

Via: Android And Me

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.